Néhány napja, november 19-én került a boltok polcaira az Exodus régóta esedékes legújabb stúdióanyaga, a ’Persona Non Grata’. Ennek apropójából egy újabb dal, a Prescribing Horror szöveges videóját osztották meg a közönséggel. A történet valós eseményeket dolgoz fel.

Exodus 2021

A ’Persona Non Grata’ anyag felvezetése gyanánt korábban már nyilvánosságra került The Beating Will Continue (Until Morale Improves), a Clickbait és a The Years Of Death And Dying dalok után a megjelenés örömére a Prescribing Horror című dal szöveges videóját osztották meg a rajongókkal. A dal szövege a Thalidomide, a Nyugat-Németországban az 1960-as években nyugtatóként kifejlesztett gyógyszer történetét meséli el, amelyet a terhes nők reggeli rosszullétének enyhítésére használtak, és amely több ezer születési rendellenességgel hozható összefüggésbe.

 

 

Gary Holt gitáros így nyilatkozott a dallal kapcsolatosan: „Mivel végre elérkeztünk a ‘Persona Non Grata’ megjelenésének napjához, amit már egy örökkévalóságnak tűnő ideje várunk, örömmel osztunk meg veletek egy utolsó szöveges videót. A Prescribing Horror a személyes kedvencem az albumról, egy kis mese az anyaságról, egy gyógyszerről, és arról, hogy mi történik, ha a kapzsiság előbbre való, mint az élet és a biztonság. Egy történet a Thalidomide nevű szerről.”

Megosztás