Az Elishaz egyike A Dal című műsorba idén bejutott 40 produkciónak, itt van első videóklipes daluk, a Súlytalan.

Elishaz

Az Elishaz még egy nullkilométeres formáció, de az együttes tagjai jól beazonosíthatóak, ha valaki közepesen képben van a hazai undergrounddal, mivel a zenekar tagjai hosszú ideje tevékenykednek a zeneipar különböző területein, a színpadon innen és a függönyön túl.

 

 

Dobos Gergő (basszusgitár), Makk Vata (dob) és Sass Andris (gitár) már régebben ismerték egymást, amikor tavaly tavasszal Barabás Dávid (ének, gitár) bekerült a baráti társaságukba. A haverkodás hamar beindult, de ekkor még kimerült mindenféle bárpultok támasztásában. A fordulópontot Dávid születésnapja hozta el, amikor az augusztusi hajnalon a buli kemény magja egy hirtelen ötlettől vezérelve egyikük próbatermében kötött ki. Itt történt az első közös zenélés, ami tulajdonképpen felért egy zenekaralapításba oltott aha-élménnyel. Hamar kiderült, hogy négyen nemcsak emberileg, de zeneileg is egy hullámhosszon vannak. Elindult a közös munka, amit hétről-hétre egyre komolyabban vettek. Az eseményeket ’A Dal’-ba való jelentkezés, majd az élő show-ba való bejutás még inkább katalizálta. Mindeközben az Elishaz teljes mértékben belefeledkezett a dalszerzésbe és a próbákba. Annyira, hogy amikor kihirdették az idei műsor mezőnyét, akkor ocsúdtak fel, hogyha a történések miatt esetleg rájuk keresne valaki, az konkrétan semmit sem találna róluk a neten. Se egy dal, se egy rendes fotó, se egy zenekari profil valamelyik közösségi oldalon… Ezeket a hiányosságokat mondhatni azonnal pótolták, majd kis túlzással egy hét alatt felvették az odáig összerakott dalaikat, kettőhöz klipet is forgattak. Ebben az időszakban őrült tempót diktáltak, egy kívülálló számára képtelenség lett volna lépést tartani velük. Még szerencse, hogy nem kellett külsőst bevonniuk semmilyen munkafolyamatba, a szerzemények felvételétől a videók megvágásáig mindent megoldottak zenekaron belül.

Az Elishaz számára még a felfokozott februárnál is mozgalmasabbnak ígérkezik a március. A lendület megtartását a Súlytalan premierje biztosítja, jövő szombaton pedig érkezik a Világok haragja videója, amivel sikeresen kvalifikálták magukat ‘A Dal’ legjobb 40 előadója közé.

Megosztás