A svéd power metal csapat egy norvég szimfonikus formációval és egy finn-cseh közös projekttel karöltve indul turnéra. A melodikus metál fesztivál április 10-én érkezik a Barba Negrába.

A headliner Dynazty a következőket osztotta meg nemrég bejelentett turnéja kapcsán: „A 2020-ban megjelent ’The Dark Delight’ albumunkkal még nem volt lehetőségünk turnézni és élőben előadni. Az idei év talán más lesz, és van esélyünk pótolni. Ráadásul a soron következő új lemezünk, a ’Final Advent’ is méltó módon kerül bemutatásra. Nagyon izgatottak és eltökéltek vagyunk, hogy a turnéval elhozzuk nektek az abszolút A ligás hangszeres játékunkat és a Dynazty valaha volt legjobb színpadi teljesítményét. Alig várjuk!”
A Dynazty 2020 tavaszán eddigi legsikeresebb lemezét jelentette meg ’The Dark Delight’ címmel. 30 millió stream világszerte, előkelő listahelyek Európában – különösen Németországban és Svájcban –, 2. hely hazájukban és 3. hely a szomszédos Finnországban a fizikai eladásokat tekintve. Ráadásul most nagyobb sebességfokozatba kapcsolnak, hiszen 2022 áprilisában európai turnéra indulnak egyrészt a ’The Dark Delight’, másrészt a soron következő ’Final Advent’ lemez bemutatására. A 2008-ban Stockholmban, Svédországban alakult Dynazty azóta 7 albumot adott ki mindössze 10 év alatt. A zenekar kezdeti időszakában érezhető ’80-as évekbeli hardrock hatásoktól eltérve mára olyanná fejlesztette és finomította hangzását, amely egyesíti a modern metal szcénát a múlttal. Ma a zenekar ismert és keresett zenészekből áll, akik több szempontból is aktívak a metál színtéren.

 

 

„Nagy örömünkre szolgál bejelenteni, hogy áprilisban turnéra indulunk a Dynazty és a Surma társaságában. Megannyi várakozás után végre élőben is előadhatjuk a legutóbbi lemezünk dalait. Ne hagyjátok ki ezt a lehetőséget, ahol első ízben hallhatjátok koncerten a nótákat, ráadásul egy remek turnécsomagot láthattok egyben” – így csatlakozott a beszélgetéshez Morten Veland, a Sirenia gitáros-énekese.
A szimfonikus metált játszó Sirenia tavaly február 12-én jelentette meg 10. stúdióalbumát ’Riddles, Ruins & Revelations’ címmel a Napalm Records gondozásában. A multihangszeres, zeneszerző, és producer Morten Veland vezette kvartett korábban sem félt attól, hogy a súlyos, szimfonikus hangzást mondern hatásokkal keverje, melynek bizonyítéka a 2018-as ’Arcane Astral Aeons’ lemez is. Ezúttal a Sirenia még egy izgalmas csavart is bevetett, hiszen a legújabb dalokat elektronikus hangulattal fűszerezte meg, persze nem szem elől tévesztve az eredeti zenei irányukat.

Az elragadó fotómodell Viktorie Surmová által vezetett cseh metálbanda, a Surma a kortárs szcéna egyik szárnyaló szimfonikus metál bandája. Az első nemzetközi szerződést kötő cseh metálzenekar 2020 novemberében adta ki debütáló lemezét, a ’The Light Within’ -t a Metal Blade Records gondozásában. A lemezen gigantikus dallamok köré fonják epikus történeteiket.

A Dynazty, a Sirenia ás a Surma közös koncertjére április 10-én kerül sor a Barba Negrában, jegyet a Rock1 rendszerében lehet váltani, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás