Ma debütált a Rasmus ősszel megjelenő új albumának címadó dala, a Rise. A finn zenekar alig egy hónappal a lemez szeptember 23-i megjelenése után, október 17-én Budapesten is fellép.

The Rasmus

Nem sokkal azután, hogy a Rasmus Finnországot képviselve fellépett az Eurovíziós Dalfesztivál olaszországi döntőjében, egy új dallal tértek vissza. A Rise egy lendületes, energikus rocknóta nagyzenekari motívumokkal, aminek az írásában és készítésében Desmond Child is közreműködött.

 

 

„A Rise a depresszió elleni harc küzdelmeiről szól – mondta el Lauri Ylönen énekes. – Sok mentális problémával küzdő ember számára a Covid-időszak volt az utolsó csepp a pohárban, én is közéjük tartozom. A klipben és a kislemez borítóján a lábainknál látható, a »gyökereket« játszó táncosok azokat a gonosz erőket szimbolizálják, amelyek a föld alá próbálnak lehúzni bennünket. A dalnak azonban összességében pozitív üzenete van: ne adjuk fel a küzdelmet, bármilyen keményen is bánik velünk az élet!”

Az új dal egyben a régóta várt új nagylemez címadója is. A ’Rise’ album szeptember 23-án jelenik meg a Playground Music gondozásában. A felvételeken egyaránt hallható lesz a korábbi gitáros, Pauli Rantasalmi, valamint a nemrég csatlakozott Emilia ‘Emppu’ Suhonen is. A nagylemez a digitális verziók mellett CD és vinyl formában is elérhető lesz, illetve egy 1000 darabra limitált box setként is megjelenik, ami a fizikai formátumok mellett zenekaros kitűzőt, dedikált zenekari fotót és egy 48 oldalas füzetet is tartalmaz fotókkal, dalszövegekkel.

A finnek a dalt június végén egy különleges, jótékonysági koncerten is előadják Görögországban: a ’Desmond Child Rocks The Partheon’ című eseményen a Rasmus Alice Cooper, Bonnie Tyler és persze az esemény névadója mellett lép fel az athéni Akropolisz lábánál álló Herodes Atticus Odeon színházban. A nyári fesztiválok után pedig headliner turnéra indulnak ősszel: Budapesten október 17-én játszanak a Barba Negrában.

A Concerto Music bemutatja:
Budapest, Barba Negra, 2022. október 17., hétfő, 19 óra
The Rasmus koncert + vendégek
Belépő: normál elővételben 7900 Ft, a koncert napján 8900 Ft. VIP jegy: 11 900 Ft
Jegyek kaphatók a Tixa és a Rock 1 oldalain.

Megosztás