Invader: EP 2010

írta garael | 2011.04.08.

Megjelenés: 2010

Kiadó: Saját kiadás (letölthető a honlapról)

Weblap: www.invader.hu

Stílus: heavy-power metal

Származás: Magyarország

 

Zenészek
Lahovicz Zoltán - gitár Tokaji Zoltán - basszusgitár Munkácsi Tamás - gitár Kálozi Gergely - dob Nachladal István - ének
Dalcímek
1. Megszálló 2. Fellázadtam 3. Bűnös éjszakák 4. Hány esély kell 5. Igaz szó 6. Ébredj 7. Álomvilág 8. Invader
Értékelés

Az Invader zenekarral még akkor találkoztam, mikor Szűcs „Tüdő” Attila frontemberkedett az akkor éppen feltörekvő inváziós csapat élén. Azóta sok víz lefolyt a Dunán, és Attila, valamint a dobos, Kovács Gergely – ki a Cool Head Clanba távozott – valamint Zilahi Gábor gitáros is úgy döntött, egy másik seregben szolgálják ezentúl a fémhazát. A csapat rutinos vezér-rókájának, Lahovicz Zoltánnak (Puccer) köszönhetően azonban a manőver rövid feltöltési időszak után ismét folytatódhatott, ráadásul nem is akármilyen támadóékkel: Attila egykori Ego-s énekikertesója, a Wisdomból is ismerős Nachladal István, valamint az új dalok írásában is aktívan közreműködő Munkácsi Tamás gitárossal sikerült egy 8 számos, promóciós célzattal elkészült EP-t összehadakozni.

A csapat aktív koncerttevékenységének köszönhetően az elkészült anyag mentes mindenfajta felesleges elterelő művelettől, a számokat érezhetően az élő próbák csiszolták pengeélesre. Mert itt bizony permanens hasítás folyik, az Ego zenei világának amolyan kellemes idézéseként, melyben ott van az Ossian agresszívebb fele, vagy a korai Pokolgép és Ómen céltudatos keménysége. A magyar heavy metal minden jó tulajdonsága fellelhető itt, még akkor is, ha az anyag nem tud úgy dörrenni lemezen, mint élőben, a kissé mélytelen megszólalás éppen azt a dögöt öli ki a dalokból, melyek fő szervező elemként adnak méltó tartalmat a csapat nevének. Több hibát azonban nem tudok felfedezni, pedig még a nagyobb dioptria-számú kritikusi szemüvegemet is felvettem – természetesen azok a metalfanok, akiknek a szőr áll fel a hátán az említett bandáktól, az Invadert sem fogják szeretni – de én tudvalevőleg szívesen adom meg magam az ilyen harcmodorban levezényelt támadásnak.

Pontszám: 0