Ahogy titokban mindenki számított rá, a koncertezéstől ideiglenesen visszavonuló, majd a Deep Purple soraiból véglegesen távozó Steve Morse helyére beugró Simon McBride lett hivatalosan is a zenekar új gitárosa.

Deep Purple Simon McBride

Simon McBride nem csak úgy véletlenül cseppent a Deep Purple-be, korábban rengeteget turnézott Don Airey-vel és Ian Gillannel is, kvalitásait kellőképpen feltérképezve kérték fel beugrónak, amikor Steve Morse tavasszal bejelentette, hogy felesége betegsége miatt visszavonul a koncertezéstől. A nyári koncertekről készült YouTube-videókat látva Morse nyári kilépése után mindenki titkon abban reménykedett, hogy véglegesen elfoglalja a gitárosi posztot a zenekarban. És most megtörtént. Tegnap hivatalosan is bejelentette a zenekar. „Nagyon örülünk, hogy Simon hajlandó volt csatlakozni hozzánk. Simon játéka egy szinten van a nagy elődökével. Természetesen Steve-et nem lehet pótolni, ahogy Ritchie-t [Blackmore] sem, Simonban azonban nem egy pótlékot találtunk, hanem egy rendkívül tehetséges és izgalmasan játszó gitárost. A fogadtatás a közönség részéről a nyár folyamán nagyszerű volt, és már nagyon várjuk az év hátralévő részében lekötött koncerteket az Egyesült Királyságban és Európában [amiből ezúttal mi magyarok kimaradtunk]. Egyértelmű, hogy Simon nagy tiszteletben tartja az elődeit, izgatottan várjuk, hogy mit tartogatnak az elkövetkező évek a zenekar számára.”

 

 

Simon így reagált a bejelentésre: „Nagyon örülök a felkérésnek, ha a pandémia kezdetén valaki azt mondta volna nekem, hogy én leszek a Deep Purple új gitárosa, kinevettem volna, de itt vagyunk és ez megtörtént. A Deep Purple történetében rengeteg nagyszerű gitáros van, szóval nagyon megtisztelő, hogy felkértek, hogy legyek a része ennek. Mindannyian csodálatos zenészek, és ami még fontosabb, nagyon jó barátok lettünk a srácokkal, úgyhogy alig várom, hogy folytassuk a turnézást, sőt, talán még írni és felvenni is fogunk valamit együtt.”

Korábban McBride egy podcast-interjúban beszélt arról, milyen volt a korábban Ritchie Blackmore, Tommy Bolin, Joe Satriani és Steve Morse által betöltött helyre lépni. „Sokan kérdezték tőlem, hogy úgy fogok-e játszani, mint Ritchie vagy Steve, vagy úgy fogom-e ezt csinálni, mint Tommy vagy Satriani. Szóval ez a dolog eleinte kicsit összezavart; nem tudtam, hogy mit csináljak. De amikor beszéltem erről Don Airey-vel, ő csak annyit mondott: »Felejtsd el ezt az egészet, csak légy önmagad, játszd a saját dolgaidat! Ennyi.« Amit meg is tettem, és ettől kezdtem egy kicsit megnyugodni, és csak önmagamat adni. Amikor elkezdesz azon gondolkodni, hogy ki volt korábban a zenekarban, akkor egy kicsit összezavarodsz. »Ezt úgy játsszam, mint Ritchie, vagy úgy, mint Steve?« Mindenkinek megvan a saját véleménye a Deep Purple gitárosairól, és hogy melyikük volt a legjobb, vagy mit tudom én… Én tisztelem mindannyiuk játékát – legyen szó akár Ritchie-ről, akár Tommyról, akár Steve-ről –, szóval tisztelem azt, amit a múltban csináltak, de a legtöbbször csak a saját stílusomat követem. Persze vannak bizonyos dolgok, amiket játszani kell. Például a Highway Starban nem fogok mást játszani, mint ami az eredetiben van, mert mi a fenéért tenném? Ez az én felfogásom: Ami nem romlott el, azt nem kell megjavítani!”

Megosztás