Július 31-én lesz a 25 éves Cry Free zenekar jubileumi nagykoncertje. A pirosbetűs esemény még januárban lett volna hivatalosan aktuális, de akkor a járványhelyzet miatt nem lehetett rendezvényeket tartani.

A végre újrainduló rockéletben egy 1000 fős szabadtéri élőzenés hely is kinyitott Arena Garden néven és a szervezői stáb meghívta hazánk Deep Purple emlékzenekarát is az Arena Mall (Arena Plaza) mellett található új helyszínre. A megfelelő időpont és a megfelelő helyszín találkozása az elmaradt születésnapi koncert pótlásáért kiáltott.
A Cry Free hagyományai szerint a komolyabb jubileumokon a zenekar régebbi muzsikusai is színpadra lépnek. A negyedévszázadnyi múlt persze azt is jelenti, hogy az összes korábbi tag szereplésére nem lehet elegendő a műsoridő, de néhány igazi régi közönségkedvenc Cry Free-arc segítségével garantáltan megelevenedik a zenekar történelme. A vendégfellépők sora jelen állás szerint: Tatai Tamás dobos (Session), Lee Olivér gitáros (Ék, Trillion), Nagy Dénes gitáros (Deák Bill Blues Band) és Nagy “Sonka Úr” Attila billentyűs. Izgalmas meglepetésvendégek lesznek láthatók a basszusgitáros poszton is, amely egyelőre nincs betöltve a zenekarban, mióta Tóth Csaba a COVID-stressz közepén otthagyta a csapatot. Totya rajongóinak jó hír azonban, hogy ő is jelen lesz Creedence Clearwater Reborn nevű csapatával, akik a hangulat beindításáért felelnek a jeles napon.
A komolyabb Cry Free-jubileumokon sztárvendégekre is lehet számítani, és nem lesz ez másként most sem. Elfogadta a zenekar meghívását Németh Gábor dobos (Dinamit, Skorpió, Bikini, P. Mobil) és Zselencz “Zsöci” László basszusgitáros (Dinamit, Edda, Beatrice, P. Box) is, ezúttal visszatérnek ők is egyik első számú inspirációjukhoz, a Deep Purple muzsikájához.

 

 

Program:
19:00 Kapunyitás
19:30 Creedence Clearwater Reborn
21:00 Cry Free
További részletek az esemény Facebook-oldalán.

Megosztás