A Mihaszna Film közreműködésével készült el a Dalriada legfrissebb videóklipje. A Betyár-altató a március 19-én megjelenő ’Őszelő’ nagylemez első klipes dala.

Dalirada

A kisfilmet igazán autentikus környezetben, az Alföldön forgatták betyárromantikát megelevenítő helyszínen. Ficzek András énekes-gitáros így nyilatkozott a dallal kapcsolatban: „Fivéreink és Nővéreink! Elérkezett az idő, hogy nyilvánosságra hozzuk pályafutásunk legrendhagyóbb körülmények között készült és megjelenő lemezének első igazi zenekaros klipjét, a Betyár-altatót. A videó a Mihaszna Film és a Dalriada közös szerelemgyermeke. Reméljük, pontosan annyira fog tetszeni Neked, mint amennyire mi szeretjük! Az ismert helyzet miatt még az eddigieknél is nagyobb szükségünk van Rád. Ha tetszik a klip, segíts, hogy másokhoz is eljuthassunk vele, hadd gyarapodjon közösségünk! Ne feledd: ha segíteni akarsz, egy megosztással megteheted – és persze minden véleményt köszönettel fogadunk, ne fogd vissza magad!”

 

 

A klipes Betyár-altató már a harmadik a márciusban érkező új anyagról. Első ízben a trianoni békediktátum 100 éves évfordulója alkalmából mutatták be a népi hangszeres, akusztikus Ezer csillag című dalt, amit az Őszi ének követett. A folk metálosok részt vettek az ősszel megjelent ’Kikalapált dalok’ című Kalapács tribute lemezen is a Sólymok fészke dallal. Az ‘Őszelő’ lemez eddig megjelent dalait ezen a lejátszási listán lehet meghallgatni.

Az ’Őszelő’ dallistája:

01. Ezer élet, ezer csillag
02. Rákóczi zászlaja
03. Dúvad
04. Őszelő
05. Betyár-altató
06. Földanya
07. Huszáros
08. Örökség
09. Őszi ének
10. Ezer csillag

Dalriada

Megosztás