A Dalriada továbbra is dolgozik következő nagylemezén, az ’Őszelő’ 10 friss dallal várhatóan szeptemberben érkezik a Nail Records gondozásában.

Dalriada

Ahogy Ficzek András énekes-gitáros korábban elmondta, mind hangolás, mind hangszerelés tekintetében frissítettek a dalírás folyamatán, Szög szerint pedig a címhez hűen ezúttal az igazi őszies, melankolikus hangulat lesz az uralkodó a lemezen, amihez két videóklip forgatását is tervezi a zenekar.


A tizedik Dalriada-korong megjelenéséhez egy őszi turné is kapcsolódik, Európát a Týr és az Arkona ‘Heathen Heroes 2020 Tour’ névre keresztelt közös headliner turnéjának vendégeként fogják bejárni szeptember és október folyamán. A Týrrel közösen tavaly áprilisban már szintén részt vettek egy európai körúton, a főképp Nyugat-Európát (és hazánkat is) érintő fellépések után most többek között a Baltikum országaiba, Csehországba és Lengyelországba is eljutnak, de természetesen a nyugati állomások, mint Hollandia, Franciaország sem maradnak ki. A soproni folk metalosok az eredeti tervek szerint februártól áprilisig a Kalapács, az Alcohol, a Palmetta és a Continoom zenekarokkal együtt a “Rock On! Tour-a keretében járták volna az országot, azonban ennek az utolsó állomásait a járvánnyal kapcsolatban hozott intézkedések miatt le kellett mondani – ezeket lehetőség szerint később fogják pótolni.

Ficzek András„Jelen állás szerint szeptemberben jelenik meg a tizedik, ‘Őszelő’ címet viselő új albumunk, melynek felvételei jelenleg is folynak. A tíz dalt tartalmazó lemezhez két videót tervezünk – ennek részleteiről tájékoztatni fogunk benneteket. A megjelenést követően a tervek szerint azonnal turnéra indulunk két jól ismert és baráti zenekar, a feröeri viking Týr és az orosz Arkona társaságában. Nagyon fontos, hogy ez a körút – mint az élet minden más folyamata is, amelyet eddig ismertünk és szerettünk – csakis akkor valósulhat meg, ha most mindannyian, akik tehetjük, otthon maradunk, és maximálisan betartjuk a hatósági ajánlásokat. Mi is ezt tesszük, de a háttérben azért dolgozunk a négy fal között, hogy amikor majd újra találkozunk veletek, olyan anyagot mutathassunk be, aminek tiszta szívvel tudunk – együtt, veletek – örülni. Vigyázzatok magatokra, vigyázzatok egymásra!”

Dalriada

Megosztás