Ebben az évben semmi sem úgy működik, ahogy szokott. A járvány miatt minden csúszik vagy halasztódik. Így lett az ‘Őszelő’-nek tavaszi megjelenése, az Őszi ének című dalnak pedig karácsonyi premierje.

Dalriada

Az Őszi ének című dalban egyértelműen tetten érhető a korábban ígért őszies, melankolikus hangulat, mely az ’Őszelő’ albumot jellemzi. A megjelenést azonban 2020 novemberéről 2021 tavaszára halasztották. „A Dalriada még mindig a hagyományos találkozások, a koncertek és a koncertek utáni beszélgetések varázsában, a közösség erejében hisz, így ha nem tudunk az ismert okok miatt koncertezni, sajnos lemezt sem tudunk kiadni. Nagyszerű terveink voltak erre az évre, amelyeket legnagyobb részben romba döntött a vírus, így bármennyire is szeretnénk, nem tudunk új anyaggal megjelenni az idei év folyamán” – adták hírül közösségi oldalukon.

 

 

„Büszkén és boldogan mutatjuk be Nektek az ‘Őszelő’ lemezről az Őszi ének című dalunkat. Előzetesen csak annyit, hogy az egyik legnagyobb kedvencünk az új albumról, és elég jól bemutatja, hogy mit gondolunk napjainkban a magyar folk metalról. Ha tetszik az Őszi ének, vagy ha nem is, oszd meg velünk a véleményed, és persze oszd meg a dalt is, hadd jusson el minél többekhez!” – lelkesített Ficzek András énekes-gitáros.

Dalriada

Az új stúdiólemezzel együtt megérkezik végre az első hivatalos Dalriada koncert DVD is, melyet 2019 októberében rögzítettek a Barba Negrában. Az estén a zenekar első hivatalos, országos terjesztést kapott hanganyagának, a ’Fergeteg’ című első lemeznek ünnepelték a 15 éves évfordulóját, itt a teljes Dalriada-katalógusból felcsendültek ritkán, és régen játszott dalok is.

Megosztás