Az ’Őszelő’ lemezbemutató bulija augusztus 5-én lesz Budapesten a Barba Negrában, ahol a Tales Of Evening és a From The Sky melegít majd.

Dalriada

„Ilyen hosszú ideig még sosem kellett távol maradnunk a színpadtól, szóval nagyon izgatottak vagyunk, hogy végre saját bulin is megszólalhatnak az ’Őszelő’ dalai! Reméljük, több akadályt nem gördít elénk semmilyen lezárás, és visszatérhetünk az aktív koncertezéshez, kezdve a Metal Factoryval, majd az augusztusi Barba Negrás bulival. Ez egy nagyon fontos koncert számunkra, számítunk rátok!” – üzente a zenekar.

A Dalriada ’Őszelő’ című legújabb stúdiólemeze áprilisban jelent meg, és vele együtt végre elkészült a ’Hazatérés – 15 év Dalriada’ is, ami a folk-metálosok első komoly koncertanyaga. A zenekar mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat ígért, és címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze; igazi visszatérés a korai kiadványok hangulatához. Az ’Őszelő’ album 9+1 friss dallal magába foglal minden ismert elemet a hatalmas kórusoktól az epikus csatadalokig, és ezt egészíti ki eddig sosem hallott megoldásokkal; szövegeiben pedig megeleveníti a magyar regéket, mítoszokat és történelmet.

Aligha szorul bemutatásra az esemény második főattrakciója – a Dudás Ivett énekesnővel az élen hódító Tales Of Evening hazánk egyik legnépszerűbb szimfonikusmetál-zenekara. Legutóbbi kiadványuk a nemzetközi viszonylatban is zseniálisan megszólaló angol nyelvű válogatáslemez, az ’A New Dawn Awaits’ volt; a következő nagylemezükön pedig gőzerővel dolgoznak, eddig a Csak én látom / Leap Of Faith című, két nyelven megjelent dal adhat támpontot, mire is számíthatunk.

Végül, de nem utolsó sorban (hiszen ők nyitják az estét) bemutatkozik első ízben élőben a From The Sky is. Tari Szabolcs (ex-Miserium) énekes-multihangszeres egy egészen különleges formációt hívott életre, a magyar nyelvű symphonic extreme metal zenekar kifejezetten ajánlott Köteles Leander zenéit kedvelőknek, de a Dimmu Borgir-, a Cradle of Filth- és a Fleshgod Apocalypse-féle világgal is rokon, és a Rhapsody egyes korszakainak hangulatát, valamint ’A Gyűrűk Ura’ filmzenéinek hatásait is fel lehet fedezni benne. A ’Rex’ című bemutatkozó nagylemez a szeptemberi HammerWorld magazin mellékleteként fog megjelenni, de már három klipes dallal megismerkedhettünk és még a koncert előtt készen lesz a negyedik.

A Rock1, a H-Music és a Barba Negra bemutatja:

Dalriada
Tales Of Evening
From The Sky

2021.08.05. – Barba Negra

Jegyárak:
3500 Ft – elővételben,
4000 Ft a koncert napján.

Már a hivatalos Facebook-esemény és a jegyvásárlási link is aktív.

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!