Finnország egyik legismertebb folk metal zenekara, a Korpiklaani kevesebb mint két hónap múlva látogat el hazánkba, november 28-án a Barba Negrában játszanak a Dalriada társaságában. Mindkét zenekar teljes hosszúságú koncertprogrammal készül.

Korpiklaani Dalirada

A Korpiklaani idén februárban adta ki ’Jylhä’ című új nagylemezét, ami egyöntetűen pozitív fogadtatásban részesült a rajongók és a kritikusok részéről is; többen az eddig készült legérettebb és leginkább nagyratörő lemezüknek tartják; a zenekar pedig már alig várja, hogy végre nemzetközi közönség előtt is bemutathassa élőben.

 

 

A Dalriada áprilisban jelentette meg ’Őszelő’ című legújabb stúdiólemezét, amellyel sokak örömére rég hallott közelségbe kerültek eredeti hangzásukhoz. Mélyebbre hangolt gitárokat, valamivel kevesebb népi hangszert és gitárcentrikusabb dalokat kaptunk. A címéhez hűen sok tekintetben ez lett a Dalriada legősziesebb, leginkább melankolikus hangulatú nagylemeze, melyről a tavaszi megjelenés és a Barba Negrában adott nyári koncert után végre alkalomhoz illő évszakban is játszanak nekünk. Az ’Őszelő’ friss dalai mellett kitüntetett figyelmet kap másik két lemez is. Az ’Ígéret’ idén kereken 10 éves, és ezen a korongon hallható az első – és mindmáig egyetlen – olyan daluk, melyben külföldi vendégénekest hallhatunk, hiszen a Leszek a Hold Jonne Järvelä (Korpiklaani) hangjával és a Kanteletar finn soraival készült, így lehetséges, hogy a 2011-es Hegyalja Fesztivál után újra közös előadásban hallhatjuk a dalt élőben. A másik kerek évfordulós lemez, a 2006-os ’Jégbontó’ idén 15 éves, így erről az albumról is elhangozhat pár ritkaság; továbbá felköszönthetjük Szabó Gergely “Szög” billentyűst is, akinek 35. születésnapja igen közel esik a koncerthez.

Megosztás