Jeff Labar – „Minden az én hibám”

írta TAZ | 2016.09.30.

A Cinderella gitárosa egy friss interjúban elárulta: egyáltalán nem véletlen, hogy 1994 óta nem jelent meg lemezük, ahogy az sem, hogy 2013 óta nem koncerteztek a csapattal. Mindennek okát abban látja, hogy alkoholproblémákkal küzd.

„Kötöttünk egy egyezséget pár éve, hogyha valaki kiesik, akkor nem folytatjuk tovább a Cinderellát, és úgy hiszem, hogy az énekes-gitáros Tom Keifer tartani is fogja magát ehhez – mondta Jeff Labar egy friss interjúban. Már nem beszélek vele, úgyhogy nem vehetem ezt biztosra, de megállapodtunk, hogy nem csináljuk tovább, ha nem vagyunk ott mind a négyen. És most nem vagyunk ott mind a négyen. Csak találgatni tudok, de úgy hiszem, minden az én hibám. Nem titok, hogy alkoholproblémáim voltak, és ez a dolog az egyik hajós fesztiválon mutatta a legrosszabb arcát. Szerintem ez okozta a törést. 30 éven keresztül minden egyes nap remekül megvoltunk, és szinte sosem vitáztunk. Amikor mindenki előtt összeestem az egyik ilyen hajós koncerten, akkor a többiek – különösen Tom – csak annyit tudtak mondani, hogy: ez meg mi a f­*sz?”

Jeff saját bevallása szerint többször is járt elvonón, aminek nagy részét Keifer fizette, azonban nem sokáig maradt józan: „Csak egy évig maradtam józan, majd ráálltam a fájdalomcsillapítókra, amit a csípőműtétem miatt kellett szedni, de túltoltam. Végül lejöttem ezekről is, viszont az egyéves józanság mindenkitől elidegenített a környezetemből. Józannak lenni olyan emberek előtt, akik isznak, egyszerűen szívás. Mindennek tetejébe szorongástól szenvedek, szóval az egyik ok, amiért iszom az, hogy ki tudjak menni a házamból az emberek közé, és ez mindig is így volt. Úgyhogy elkezdtem ismét inni, amit néhányan a szívükre vettek.”

Labarnak 2014-ben jelent meg szólólemeze ’One For The Road’ címmel, azonban manapság már túl nehéznek találja a turnézást és koncertezést, így jelenleg a főzéssel foglalatoskodik egy gasztronómiai iskolában, majd otthon a feszült nap után legurít egy-egy sört.