Igazi nyárnyitó bulinak ígérkezik a pennsylvaniai punkrocker Anti-Flag és a floridai ska-punk Less Than Jake fellépése, a Dürer Kert színpadán osztoznak június 5-én. 

Anti-Flag

Az Anti-Flag 13. stúdióalbuma ’Lies They Tell Our Children’ címmel jelent meg január 6-án, amely – baloldali politikai hozzáállásukat hangsúlyozva – egy konceptalbum a háborúellenesség, rasszizmus és klímakatasztrófa témák mentén. A lemezen olyan neves zenekarok – hasonló nézeteket valló – tagjai közreműködtek például, mint a Bad Religion, a Rise Against, a Killswitch Engage vagy a Die Toten Hosen. A banda énekese Justin Sane, bár nemrég betöltötte az 50-et, mégis ugyanazzal a fiatalos, lázadó lendülettel szövegel politikáról, környezetvédelemről, elnyomásról, mint 15 éves korában, amikor megalapította az Anti-Flaget.
A banda már tízszer koncertezett Magyarországon, utoljára tavaly nyáron lépett fel nálunk az A38 Hajón, most viszont az új lemezükkel térnek vissza a Dürer Kert nagyszínpadára, amely az alábbi hivatalos playlistre klikkelve végighallgatható.

 

 

Az előzenekar a ska-punk-veterán Less Than Jake, akik 1992-es alakulásuk óta borzolják a kedélyeket világszerte extravagáns zenéjükkel, már háromszor jártak nálunk, utoljára 2017-ben. Legutóbbi albumuk ’Silver Linings’ címmel jelent meg 2020-ban (az alábbi hivatalos playlistre klikkelve végighallgatható), legnagyobb sikerük viszont a mai napig az 1998-as ‘Hello Rockview’ albumon található All My Best Friends Are Metalheads, ez is biztosan elhangzik majd június 5-én a Dürer Kertben.
Jegyeket a Funcode felületén lehet jegyet vásárolni, további információ az esemény Facebook-oldalán.

Anti-Flag

Megosztás