A Haken zenekar gitárosa első szólóanyagával jelentkezik június 17-én, a konceptalbumot felvezető dalban a Between The Buried & Me frontembere énekel.

Charlie Griffiths

Charlie Griffiths zenei gyökerei a 80-as évekbeli thrash metalból, a 90-es évekbeli tech metalból, valamint az alternatív rockból és a prog metalból erednek. Első szólólemezének anyaga a dallamos rocktól az avantgárdon át a heavyig terjedő skálán mozog, a ’Tiktaalika’ hidat képez a King Crimson és King Diamond világa között. A gitáros a saját hangszere mellett a basszusgitáron és a billentyűs hangszereken is maga játszik, egy számban pedig énekesként is debütál. Az alkotói folyamatról Charlie így nyilatkozott: „Újra hathúros gitáron játszottam, ami furcsa volt, miután több mint tíz évig nyolchúros témákat írtam a Haken számára. Ez határozottan másfajta hozzáállást igényelt, de elkezdtem a riffekkel egyidejűleg énekdallamokat írni és felépítettem a szöveges koncepciót is. Ez nagyszerű kiugrás volt a megszokott környezetemből, és nagyon jól éreztem magam közben.”

 

 

A Griffiths által írt dalszövegek Tommy Rogers (Between The Buried And Me), Danïel De Jongh (Textures), Vladimir Lalić (Organised Chaos) és Neil Purdy (Luna’s Call) segítségével szólalnak meg, mellettük a következő vendégzenészek közreműködnek: Darby Todd dobos (Martin Barre, Devin Townsend), Jordan Rudess billentyűs (Dream Theater) és Rob Townsend szaxofonos (Steve Hackett). Az album első kislemezének választott Arctic Cemetery című dalban Tommy Rogers énekel a Between The Buried & Me-ből.
Az Inside Out Music webshopjában már előjegyezhető az album digipak CD, fekete és világoskék színű dupla vinyl + CD változatban.

’Tiktaalika’ dallista:

01. Prehistoric Prelude
02. Arctic Cemetery
03. Luminous Beings
04. In Alluvium
05. Dead In The Water
06. Digging Deeper
07. Tiktaalika
08. Crawl Walk Run
09. Under Polaris

Charlie Griffiths

Megosztás