Múlt vasárnap bivalyerős műsorral startolt el Bruce Springsteen 26 állomásos európai stadionturnéja a walesi Cardiffban, a koncert kívánságlista-szerű programja meghallgatható Spotify-listánk segítségével.

Bruce Springsteen a 60 éve tartó pályafutása során először 1975-ben merészkedett át Európába egy 4 állomásos minikörre, ez az első nagy sikert hozó ’Born To Run’ album promóciós körútjának a része volt. Ezt követően átlagosan 2-3 évente turnézott az öreg kontinensen, némelyik évben kétszer is, ennek is köszönhető a masszív európai rajongótábora. Hazánkba viszont mindössze egyszer látogatott el, az 1988-as ’Human Rights Now’ kampány alkalmából, akkor a Népstadionban lépett fel Bródy János, a Hobo Blues Band, Youssou N’ Dour, Tracy Chapman, Peter Gabriel és Sting társaságában.

 

 

Az idei koncertsorozat újra elkerüli hazánkat, a hozzánk legközelebbi helyszín a prágai Letňany repülőtér lesz május 28-án. Ha van kedved velünk tartani mához két hétre, akkor csapj le a megmaradt néhány állójegyre, amely a buszos utazást is tartalmazza. A Prágában várható műsor előzeteseként meghallgatható a lejátszási listánk, amely a turnét nyitó Cardiffban „készült”.

Megosztás