Bár az Iron Maiden-frontember Bruce Dickinson 2024 elején megjelenő szólóalbumának részleteiről továbbra sem sokat lehet tudni, a misztikus üzenetű ’Afterglow Of Ragnarok’ című első kislemezdal már meghallgatható a témához passzoló animációs film kíséretében.

Bruce Dickinson 19 év után adja ki új szólóanyagát, amelyről most is csak kb. annyit lehet tudni, hogy ‘The Mandrake Project’ címmel jön ki 2024 elején, Roy Z cimborájával hozta össze – aki szerzőként és gitárosként szinte mindegyik Dickinson-lemezen közreműködött –, a banda további tagjai pedig Dave Moreno (Puddle Of Mudd) dobos, Tanya O’Callaghan (Whitesnake) basszer és Mistheria (Vivaldi Metal Project) billentyűs.
Az első albumelőzetes Afterglow Of Ragnarok holnap jelenik meg kizárólag vinyl kislemezen, és elővételben elkelt az összes példány a ‘The Mandrake Project’ webshopjában. A hazai forgalmazóknál viszont még „rendelhető” a státusza az AlbaMusic, a Media Markt, a Face The Music, a CD Pince és az MG Records kínálatában. A 7 colos kislemez B oldalán az eredetileg a ’The Book Of Souls’ című 2015-ös Iron Maiden-albumon lévő If Eternity Should Fail demóverziója található. A hanganyagot kinyitható borítóban egy 8 oldalas képregény kíséri, amelynek történetét Bruce Dickinson és Tony Lee írta, a grafika Staz Johnson alkotása, mindez egy 12 fejezetes képregényprojekt első része.
Az Afterglow Of Ragnarok beharangozása így szól: „Egy semmihez sem fogható történet, amelyben elutazunk a holtak városán át egy másik dimenzióba. Közeleg az istenek alkonyának ragyogása, az út a Mandrake Projectben hamarosan elkezdődik.”

 

 

Június 1-én élőben is hallhatjuk Bruce Dickinsont a Barba Negrában, jegyek már kaphatók a Funcode és a Rock 1 honlapján, további infó az esemény Facebook-oldalán.

Bruce Dickinson

Megosztás