Bodom After Midnight - Paint The Sky With Blood 1P

Mint azt bizonyára minden rajongó tudja, a Bodom After Midnightot Alexi Laiho alapította meg nem sokkal a meglehetősen csúnya véget ért Children Of Bodom feloszlása után. Sajnos az ígéretes együttesnek nem jutott túl sok idő Alexi váratlanul bekövetkezett halála miatt. A társai viszont szerettek volna emlékének adózni azzal, hogy nem hagyják veszni utolsó stúdiómunkáját, így április 23-án ’Paint The Sky With Blood’ címmel boltokba került ez a háromdalos EP. Ahhoz hasonló érzések gyötörnek, mint amikor Warrel Dane második szólólemezéről írtam le a gondolataimat. A két alkotó között sok a párhuzam, mert mindketten nagyot alkottak, sok-sok zenerajongóra gyakoroltak hatást, és sajnos mindketten túl korán hagyták maguk mögött a földi létet. Bár a Children Of Bodom sosem tartozott a legnagyobb kedvenceim közé, mindig is elismertem Alexi tehetségét és nemcsak a gitározási stílusa nyűgözött le, de dalszerzői képességei is rendkívüliek voltak.

A zenekar tagjai a ’Paint The Sky With Blood’ EP anyagát még 2020-ban rögzítették Finnországban azzal a szándékkal, hogy egy izgalmas új fejezetet nyissanak zenei karrierjükben, mindössze három dalt tartalmaz, amelyből a címadó tétel viszi leginkább tovább az elődzenekar zenei hagyományait, szélsebes agresszív gitározás jellemzi, amely remek alapot nyújt Alexi erőtől duzzadó és rendkívül változatos vokális teljesítményéhez. A Payback’s A Bitch című második nóta egy sokrétűbb darab, amely már modernebb felfogásban készült. A dal Laihótól kevésbé megszokott zenei hatásokból is építkezik, de a végeredmény természetesen maximálisan mutatja a főhős minden jellegzetességét. A Where Dead Angels Lie című záródarab pedig egy Dissection-klasszikus újragondolt verziója, amely természetesen hű maradt az eredeti dal hangulatához, de tagadhatatlanul magán hordozza a Bodom After Midnight stílusjegyeit.

 

 

Sajnálom, hogy ilyen gyorsan és ilyen szomorúan lett vége a zenekar történetének, mert az itt hallott két saját dal alapján bőven volt még mondanivalója Alexi Laihónak, és valószínűleg egy hasonlóan ígéretes karriert épített volna fel új társaival, mint tette azt a Children Of Bodom esetében korábban.

Egypercesek - Bodom After Midnight - Paint The Sky With Blood

Megosztás