Az ikonikus gitáros, Ritchie Blackmore folk-rock zenekara a napokban a Deep Purple kiadójához szerződött. Az együttműködést egy karácsonyi EP-vel pecsételik meg.

Blackmore’s Night

Az earMUSIC neve sokaknak ismerősen csenghet. Nem kisebb nevek tartoznak a kiadóhoz, mint például a Deep Purple, Black Label Society, Def Leppard, Myrath, valamint számos más élvonalbeli előadó és zenekar. A kiadó az Edel Germany GmbH alá tartozik. A Ritchie Blackmore és neje, Candice Night által vezetett folk-rock zenekar, a Blackmore’s Night az Edel Germany szárnyai alatt adta ki első lemezét még 1997-ben. Bár most a kiadó már más néven fut, mégis tekinthető visszatérésnek a szerződés, és a felek is így tekintenek rá.

 

 

Max Vaccaro, a kiadó vezetője így üdvözölte ismét a zenekart: „Egy igazi legenda hazatérését ünnepeljük: a Blackmore’s Night 97-ben kezdte csodálatos utazását az Edellel. Ma, évtizedekkel később igazi öröm újra üdvözölni Ritchie-t és Candice-t a művészeink között, és még nagyobb öröm tervezni az eljövendő közös munkát és megjelenéseket.”

Blackmore és Night hozzátette: „1997. június 2-án jelent meg az első reneszánsz folk-rock albumunk, a ‘Shadow Of The Moon’. Odaadó munkájával és profizmusával új kiadónk, az Edel a toplisták élére juttatta a lemezt, ahonnan 17 hétig le sem került, ezzel megszereztük az első aranylemezünket Blackmore’s Nightként. Megtiszteltetés számunkra, hogy újra otthonra leltünk az Edelnél, ahol barátok és kollégák vártak ránk.”

Így hát a zenekar várva várt 11. lemeze, a ’Nature’s Light’ már az earMUSIC gondozásában jelenik meg 2021 tavaszán, és a nyilatkozatok szerint az új lemez megjelenése után a zenekar teljes diszkográfiájának újrakiadását is tervezik.

Ám hogy addig se teljen eseménytelenül a várakozás, úgy döntöttek, hogy kijönnek egy négydalos, karácsony tematikájú EP-vel még idén.

Az anyag ’Here We Come A-Caroling’ címmel jelenik meg december 4-én. Elérhető lesz 2000 példányban zöld színű 10”-os vinylen, 5000 darab digipak CD-n, valamint természetesen digitális formában is. A dátum közelségére való tekintettel szerencsére már a hangulatos borítót, valamint egy rövid ízelítőt is közzétettek:

A következő dalok hallhatóak majd a maxilemezen:

01. Here We Come A-Caroling
02. It Came Upon A Midnight Clear
03. O Little Town Of Bethlehem
04. Silent Night

Blackmore’s Night - ’Here We Come A-Caroling

Megosztás