Bár a Black Sabbath 2017-ben hivatalosan lezárta pályafutását, gyakran felmerül a folytatás lehetősége. Tony Iommi és Bill Ward nem zárkózna el előle.

Black Sabbath Reunion

Tony Iommi egy interjúban ismét felvetette, hogy összejöhetne a Black Sabbath klasszikus felállása: „Nem hinném, hogy összejön, bár a Black Sabbathnál ez egy különös folyamat volt, hogy Ozzy után jött Ronnie James Dio, Ian Gillan, majd Tony Martin, utána Ronnie visszatért, majd Tony, végül Ozzy is. Oda-vissza zajlottak az események, szóval sosem lehet tudni, mi lesz. Ám nagyon valószínű, hogy nem fogunk turnézni, de egy-két koncert esetleg szóba jöhet. Szeretnék újra együtt játszani a srácokkal, de nem látom ennek sok esélyét, aminek fő oka az én egészségi állapotom [Iomminál 2012-ben leukémiát diagnosztizáltak]. Ha lekötünk egy turnét, az legalább 18 hónapig tart, ami először persze nem tűnik soknak, de amikor nekiáll az ember, akkor rájön, hogy pokoli nehéz meló, és nem biztos, hogy jót tesz az egészségemnek. Legutóbb is azt mondtam, hogy nincs tovább, ennek ellenére nagyon hiányzik a játék és a közönség.”

 

 

Egy másik interjúban előjött a Black Sabbath életrajzi film lehetősége, mely már régebben is felmerült. Erre így reflektált a gitáros: „Igen, korábban már beszéltünk róla, de azóta nem is tudom, történt-e valami az ügyben, ugyanis az egész feledésbe merült, amióta a Covid-járvány előjött. Talán másfél éve beszéltünk róla, más előrelépés nem történt.” Amikor Ozzy Osbourne legutóbbi lemeze, az ’Ordinary Man’ megjelent, az énekes azzal poénkodott egy interjúban, hogy Denzel Washington játszhatná őt a róluk szóló játékfilmben.

Nemcsak Iommi, de Bill Ward, a klasszikus felállás dobosa sem zárkózna el egy kis közös zenéléstől, azonban szabott bizonyos határokat, erről így beszélt a Syrius XM rádióban: „Turnézni biztos, hogy nem tudok. Ma már nem tudom a csapatnak diktálni a ritmust a színpadon, hatvanévesen még ment. Májusban betöltöm a hetvenhármat, tisztában vagyok vele, mi kellene ahhoz, hogy színpadra álljak. Viszont egy új stúdiólemezt az eredeti tagsággal nagyon boldogan készítenék. Erről még senkivel sem beszéltem közülük, de nem tettem le róla, és ha a többiek belemennének, nagyon értékelném. Még mind a négyen élünk, itt a lehetőség, hogy valami nagyszerűt alkossunk.”

Amikor nagyon hosszú huzavona után 2011-ben összejött a Black Sabbath eredeti felállása, Bill Ward hamar kifarolt belőle, mert végül nem fogadta el a szerződésben leírt feltételeket, így mindkét turné és az utolsó lemez, a ’13’ felvételei is nélküle zajlottak. Tony Iommi a búcsúkoncertek előtt szeretett volna még egy lemezt felvenni, de Ozzy és Geezer Butler ezt visszautasították.

Megosztás