Júniusban érkezik a ZZ Top gitárosának legújabb szólóanyaga, amiről a videóklippel támogatott dal, a West Coast Junkie már tesztelhető. A lemez borítója és címe pedig visszautal a nyolcvanas évek közepére.

Billy Gibbons

Az elmúlt években többször is felröppentek híresztelések egy új ZZ Top-albummal kapcsolatban, de mind ez idáig nem történt semmi a szakállas texasiaknál lemezfronton. Frontemberük, a gitáros-énekes Billy F. Gibbons viszont két szólólemezt is megjelentetett és most bejelentette a harmadikat is. A ‘Hardware’ címmel érkező Gibbons-lemez június 4-én jelenik meg. A texasi zenész az albumot Kaliforniában, a Palm Springstől 40 kilométerre lévő Escape stúdióban rögzítette Matt Sorummal, Mike Fiorentinóval, valamint Chad Schlosser hangmérnökkel. A korong tizenkét dalt tartalmaz, és egy szám kivételével az egész anyagot együtt írták. A ‘Hardware’ cím tisztelgés a 2019-ben elhunyt Joe Hardy hangmérnök előtt, aki az 1983-as ’Eliminator’ albumtól kezdve dolgozott együtt a ZZ Toppal, a lemez borítójára is éppen ezért került az ikonikus 1933-as Ford Coupe grafikája. Első klipnek a West Coast Junkie-t választották, melyhez a videót a közeli sivatagban forgatták.

 

 

„Joe Hardy óriási szerepet játszott az életünkben – mondta Gibbons. – Igazi újító volt egy olyan területen, ahol sokan csak »a könyv szerint« tették a dolgukat. Ő eldobta a könyvet és megírta a sajátját. Az eredmény új határokat nyitott védjegyszerű hangzásunk, és szinte minden más előtt is, amihez csak nyúlt.”

‘Hardware’ dallista:

01. My Lucky Card
02. She’s On Fire
03. More-More-More
04. Shuffle, Step & Slide
05. Vagabond Man
06. Spanish Fly
07. West Coast Junkie
08. Stackin’ Bones (feat. Larkin Poe)
09. I Was A Highway
10. S-G-L-M-B-B-R
11. Hey Baby, Que Paso
12. Desert High

Billy Gibbons - Hardware

Megosztás