A mértékadó brit chartokat két új megjelenés alaposan megmozgatta, az Iron Maiden egy rapperrel küzd a pole positionért, az ABBA a 40 évvel ezelőtti önmagához közelít, közben pedig előrendelési rekordot döntött meg.

Az Iron MaidenSenjutsu’ című albuma a kanadai rapper Drake ’Certified Lover Boy’-jával harcol a UK Official Albums Chart első helyéért, szurkolunk! Tegnap a brit heavy metal ikonok vezettek a 17. stúdióalbumukkal, de Drake a sarkukban vágtat a második helyen. Az Iron Maiden az első a fizikai eladások és a letöltések tekintetében, míg Drake a streamingben áll az élen, idáig 8000 ekvivalens eladás választotta el a két albumot a charton, még minden lehetséges.
Az Iron Maiden pályafutása során öt brit listavezető albumot söpört be, legutóbbi két stúdiólemezük, a 2010-es ’Final Frontier’ és a 2015-ös ’The Book Of Souls’ pedig egymás után került a lista élére, vajon sikerül-e harmadszor is?

 

 

Az ABBA 40 év után először került fel az Egyesült Királyság Official Singles Chartjának top tenjébe az I Still Have Faith In You és a Don’t Shut Me Down című dalokkal, ilyesmi nem fordult elő az 1981 decemberi One Of Us óta. A hivatalos listariportokat ugyan péntekenként adják ki, de a megjelenés után már a 6. és 7. helyen állt a november 5-én megjelenő ’Voyage’ album két kislemezdala. Mindkettő kiemelkedően teljesít a fizikai formátumokban, az I Still Have Faith In You vezet a vinyl kategóriában, a Don’t Shut Me Down pedig a legtöbbet letöltött dal volt múlt héten, mindkettőt több mint 500 000 alkalommal streamelték a hétvégén.
Az ABBA megdöntötte a Universal Music előrendelési rekordját az új ’Voyage’ albummal, tegnapig csak az Egyesült Királyságból 80 000 előrendelés érkezett rá, ezzel megelőzték a korábbi rekorder Take Thatet. Az ABBA eddig kilenc listavezető kislemezzel és kilenc listavezető albummal rendelkezik Nagy-Britanniában.

Megosztás