Ann Wilson, a Heart egykori énekese sötét hangulatú új videó kíséretében tette közzé ismét az Alice In Chains háborúellenes himnuszának, a Roosternek a szenvedélyes újraértelmezését.

Ann Wilson 2020-ban vette fel az Alice In Chains sikerdalának feldolgozását, ami eredetileg az 1992-ben kiadott multiplatina ’Dirt’ albumon jelent meg. A feldolgozás apropója az Alice In Chains tiszteletére rendezett 2020. decemberi grandiózus livestream gála volt a seattle-i Museum Of Pop Culture-ben, amikor a zenekar Founders Award-díjat kapott életműve elismeréseként.
Ann Wilson vinyl kislemezen is kiadta a saját Rooster-változatát, amelynek A oldalán a Steve Earle-feldolgozás The Revolution Starts Now! található, a lemez ma már igazi ritkaságnak számít, az Amazonon 150 dollár kérnek érte.
“Amennyire csak lehet, hű akartam maradni a Roosterhez, tisztelegve a dal eredeti szellemisége előtt, de a sajátommá akartam tenni – nyilatkozta Wilson a gála után. – Mielőtt még tudtam volna, hogy milyen formát fog ölteni a MoPOP-gála az élő fellépésekkel, készítettem egy videóklipet a dalhoz, ami nagyon sötét volt. Akkor úgy döntöttek, hogy nem használják fel, mert azt akarták, hogy a hangsúly az élő előadáson legyen. De nagyon király a videó, csak férgek, háborús dolgok, sötétség és őrület.”
Ann Wilson sötétnek nevezett videója végre napvilágot látott.

 

 

Ha valaki a dalt fizikai hanghordozón szeretné birtokolni, annak megfizethető opció is rendelkezésére áll, mert a tavaly megjelent ötszámos ’Sawheat 8’ EP-n is rajta van, ami dedikálatlanul már 4 dollárért megrendelhető Ann Wilson honlapján (dedikálva 25).

Megosztás