fbpx

Pénteken jelent meg a svéd Alien vadonatúj albuma, melyen ismét együtt zenél az eredeti gitáros, dobos és Jim Jidhed énekes. Az ‘Into The Future’ lemezcím ellenére a zene igazi időutazás a ’80-as évekbe. Állításunkat a Night Of Fire klipjén tesztelheted.

Alien Sweden

Az Alien 1986-ban indult, két dalt vettek fel mindössze, de a Headstrong és az I’ll Survive elég volt ahhoz, hogy a Virgin kiadó felfigyeljen rájuk és kiadják az első kislemezüket. Skandináviában turnézva írták meg első nagylemezük anyagát, mely mára kultikussá vált. Mire a lemez megjelent, addigra Jim Jidhed énekes távozott a zenekarból és Pete Sandberg lépett a helyére. Az 1990-es ‘Shiftin’ Gear’ már vele készült.

1992-ben Tony Borg gitáros újraformálta a zenekart és átszerződött az Eagle Recordshoz. Daniel Zangger Borch énekessel azonban mindössze két albumot sikerült rögzíteniük, majd tíz év vegetálás következett. 2005-ben Tony újra összeállt az eredeti énekessel, Jim Jidheddel, ennek eredménye a ‘Dark Eyes’ album, de az igazi nagy durranásra 2013-ig kellett várni. A debütalbum újrakiadása annyira megmozgatta a rajongókat, hogy összeállt a teljes 1988-as csapat, és egy év múlva megjelentették az ‘Eternity’ című lemezt. A dalszövegekhez segítségül hívták a ’80-as évek végén is velük dolgozó Pam Barlow-t és Janet Morrison Mintót.

Újabb hosszú csend következett, majd 2020-ban újra aktiválta magát az Alien, ezúttal hárman maradtak a klasszikus felállásból, Tony Borg gitáros és Jim Jidhed énekes mellett Toby Tarrach dobos tartott ki. A dalszövegeknél ismét besegített Janet Morrison Minto. A keverést és a maszterelést Erik Mårtensson (Eclipse) végezte. A november 27-én kiadott ‘Into The Future’ című lemezről a megjelenés napján a Night Of Fire-hoz készített klipet mutatták be. A lemez címe ellenére a zene igazi időutazás a ’80-as évekbe.

Dallista:

01. You Still Burn
02. Night Of Fire
03. War Scars
04. Time Is Right
05. What Are We Fighting For
06. Into The Future
07. Freedom Wind
08. Really Wheeling It
09. Fallin Way Down
10. In Her Eyes
11. Children

Alien - Into The Future


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás