A Rush gitárosa elmondta, hogy Neil Peart halála óta nagyon keveset játszott: „Nincs meg bennem hozzá a belső indíttatás.”

Alex Lifeson

Neil Peart közel négy évig küzdött a rák ellen, és idén január 7-én halt meg, Alex Lifeson úgy fogalmazott, hogy azóta nehezére esik kézbe venni a hangszert, bár tudja, hogy az idő segíteni fog ebben. Egy rádióműsorban megkérdezték, tőle, hogy Geddy Leevel szóba került-e a kettejük újbóli színpadra lépése: „Nem igazán, kemény dolog ez. Mióta Neil meghalt, semmi nem ösztönöz arra, hogy játsszak. Ugyanez történt, amikor Neil lánya 1997-ben autóbalesetben elhunyt, egy évig nem vettem a kezembe gitárt. Mostanában ha mégis megtörténik, csak zavartságot érzek, és tíz perc után leteszem, pedig egyébként órákig is képes vagyok úgy gitározni, hogy észre se veszem. Ha mégis szóba kerül a dolog Geddyvel, csak annyit mond, hogy »majd ha túl leszek rajta«, aztán semmi se történik. Nem tudom, hogy valamiféle motiváló erő megmozdít-e minket, mert nyilván büszkék vagyunk a zenei múltunkra és szeretjük a zenét, de most nagyon nehéz.”

 

 

A Rush 2015. augusztus 1-jén húzta le a rolót a Los Angeles-i búcsúkoncerten, de Lifesonnak azóta se hiányzik a turnézással járó életmód: „Egy-két évvel a visszavonulás után talán kicsit hiányzott a színpad, de most már megszoktam a jelenlegi életemet, és jól elvagyok. Aktív maradtam a zenében, nyaranta a golfnak élek, és mindig közel vagyok a családomhoz, nagyon jó nekem a dolgok efféle egyensúlya.”

Megosztás