Holnap jelenik meg az Android kultikus ’East Of Eden Revisited’ című lemezének újrakiadása, aminek három dalához klipet is készített a gárda, sőt október 23-án élőben is eljátsszák az albumot néhány Pink Floyd-feldolgozás kíséretében.

Android

Október 22-én, vagyis holnap jelenik meg az Android kultikus lemeze, az ’East Of Eden Revisited’ DVD-n. A 40. születésnapját ünneplő debreceni progresszív rock zenekart nem vetette vissza a pandémia, s próbálja igazán emlékezetessé tenni az idei évet. Több kiváló lemezzel büszkélkedhetnek, de a legkiemelkedőbb alkotásuk az ’East Of Eden Revisited’, mely a magyar progresszív rock szcéna egyik alapműve. A lemez tavaly a GR1993 Records jóvoltából CD-n és vinylen is kiadásra került, azonban Tőzsér Józsefék úgy gondolták, hogy a művet kiadják nagy felbontású audio formátumban, sztereó és sorround hangzásban egyaránt. A DVD-re 24 bit /96 kHz sztereó wav, 24 bit / 96 kHz 5.1 DTS és Dolby Digital 5.1 hangsávok kerültek. A lemezre extraként felkerült Tőzsér József két új szerzeménye (Pre-prelude, Little Mirror) és a XVIth Century Of Hungary szimfonikus változata, valamint öt bónuszvideó. A nagy felbontású sztereó és sorround keverésekért a Djabe basszusgitárosa és hangmérnöke, Barabás Tamás felelt.

 

 

A korábban bemutatott East Of Eden óta a napokban megosztottak egy új videót Flying A Kite címmel, ami Borbély Tamás nevéhez köthető és alább tekinthető meg.

Az ‘East Of Eden Revisited’ DVD bemutató koncertje október 23-án lesz Debrecenben a Nagyerdei Víztoronyban. A koncert első részében teljes egészében eljátsszák az ’East Of Eden Revisited’ albumot, melyet egy Pink Floyd-blokk követ Nacsa Krisztina (ének) és Szekanecz Máté (gitár) közreműködésével. Nem árt sietni, mert jegyek már csak korlátozott számban érhetők el.

Android

Megosztás