Egy interjúban Wolf Hoffmann, az Accept gitárosa a járvány utóhatásait 9/11-éhez hasonlította.

Accept Wolf Hoffmann

Az Accept zenekar vezetője és gitárosa, Wolf Hoffmann arról beszélt egy friss interjúban, hogy szerinte milyen lesz az élet a világjárvány után. „Nem tudom, milyen lesz a metál, de azt hiszem, hogy az élet alapjaiban megváltozik. Talán olyan lesz, mint mikor 2001. szeptember 11-e előtt egy repülőtéri kapun átmehettél mindenféle biztonsági intézkedések és hasonló sz.rságok nélkül, aztán 9/11 után minden megváltozott, és ha egyszer megváltozik, soha nem tér már vissza a normális kerékvágásba. Lehetséges, hogy mostantól különböző intézkedések, amik érvénybe léptek, hosszú távon meg is maradnak. Nem hiszem, hogy mindannyiunknak örökké viselnünk kell majd a maszkokat, de az újfajta viselkedés bizonyos elemei állandósulnak, ebben biztos vagyok. Nem tudom elképzelni, hogy egy nap majd azt mondják: »Elmúlt a veszély, szóval felejts el mindent, ami eddig volt! Térjen vissza a normális életbe mindenki!« Ez talán soha nem fog megtörténni.”

 

 

„Remélem, hogy nem ez az »új normális«, ami most van, lezárásokkal és karanténnal, meg minden ilyesmivel – tette hozzá. – De lehet, hogy ha mindenkit beoltottak vagy a legtöbb ember immunissá vált, az élet szinte visszatér a korábbi normális mederbe. De ez más lesz, mint korábban, attól tartok… Amíg koncertezhetünk, elfogadom, hogy ilyen az »új normális«. De a koncertek nélküli élet… nem tudom… úgy nem éri meg élni.”

Az Accept új stúdióalbuma, a ‘Too Mean To Die’ 2021. január 15-én jelenik meg a Nuclear Blast kiadónál, ez lesz a zenekar első LP-je az alapító baszusgitáros, Peter Baltes nélkül, aki 2018 novemberében lépett ki a csapat kötelékéből. Ugyanakkor ez lesz az első olyan lemez is, ahol egy harmadik gitárossal hattagúvá bővült az együttes. A ‘Too Mean To Die’ -t Nashville-ben vették fel Andy Sneap brit producerrel (Judas Priest, Megadeth), aki 2010 óta felelős az Accept stúdióhangzásáért. Eddig két dalt mutattak be az albumról, a címadó Too Mean To Die-t és a rendhagyó The Undertakert.

Wolf egyébként a német Rock Hard magazinnak úgy magyarázta a lemezcímet, hogy kb. annyit tesz: csalánba nem üt a ménkű, azaz a hitvány embert elkerüli a baj.

Megosztás