Ma jelent meg dupla CD-n az Amorphis koncertfelvétele, amit a finn csapat a koronavírus-járvány okozta leállás előtt rögzített Helsinkiben. A megjelenésre időzítve egy ’Eclipse’-es tételt hallgathatsz meg az újdonságról.

Amorphis

Szülővárosában adott koncertet 2019. december 7-én az Amorphis, ekkor azonban még nem tudták a srácok, hogy ez a koncert lesz az egyik utolsó számukra a pandémia beköszönte előtt. A hatosfogat egy 15 dalból álló másfél órás utazásra hív a múltba a ’Live At Helsinki Ice Hall’ című anyaggal, bemutatva az elmúlt 30 év legjobb dalait, melyek által Finnország egyik legjobb metálcsapatává váltak. Tomi Koivusaari gitáros így mesélt a felvétellel kapcsolatban: „Azt gondolom, ez a felvétel őszinte képet ad arról, hogyan játszunk élőben, semmit sem változtattunk rajta utólagosan, természetesen a keverést és maszterizálást kivéve. Amikor meghallgattam nemrég, akkor jöttem rá, mennyire hiányzik a koncertezés.”

 

 

A ’Live At Helsinki Ice Hall’ bekerült az Amorphis történetét összefoglaló ’Vinyl Collection 2006 – 2020’ díszdobozba is, de ennek megjelenésével egy időben, dupla digipackos CD-n és a digitális verzióban is elérhető lett. A Daughter Of Hate után most a House Of Sleep élő változatát mutatják be szöveges kisfilmen.

Megosztás