Ismét egy legendás rockzenész érkezik Magyarországra a Győri Filharmonikus Zenekar meghívására: augusztus 24-én a Livesound szervezésében a Police alapító dobosa, Stewart Copeland lép fel a győri Olimpiai Sportparkban. Eímear Noone vezényletével elhangzik majd többek között a Roxanne, a Can’t Stand Losing You, a Message In A Bottle és további Police-slágerek is.

Stewart Copeland - Police Deranged

’Police Deranged For Orchestra’ a címe annak a mindössze öt fellépésből álló európai koncertsorozatnak, amelynek keretében a legendás rocksztár és zeneszerző Stewart Copeland nagyzenekari hangszerelésben mutatja be munkásságát. A szimfonikus zenekarral előadott program – amellyel 2020-ban végigturnézta az Egyesült Államokat – Stewart közel öt évtizedes pályaívét mutatja be, ennek részeként természetesen a Police legnagyobb slágerei is előkerülnek. A magyarországi helyszínen, Győrben Stewart mellett négy énekes is színpadra áll, továbbá a teljes Győri Filharmonikus Zenekar Eímear Noone vezényletével. A basszusgitárt Guy Pratt  kezeli, aki a ’80-as évek óta együtt dolgozik a Pink Floyddal és David Gilmourral, jelenleg a Nick Mason’s Saucerful Of Secrets tagja. A The Equalizer című dal egy korábbi, Ravennában rögzített szimfonikus verziója így hangzott:

 

 

Stewart Copeland életútja kétségkívül különleges: ő a máig meghatározó hatású Police alapító dobosa, de egyben sikeres zeneszerző is, aki operákat, balettelőadásokat és nagyzenekari darabokat egyaránt jegyez. Sikerét jól szemlélteti, hogy többször ismerték el Grammy-díjjal is a munkásságát, legutóbb éppen idén kapta meg az év legjobb albumának járó díjat a Ricky Kejdzsel közösen jegyzett ’Divine Tides’ című albumért.

2022. augusztus 24. szerda, 19 óra
Győr, Olimpiai Sportpark
Stewart Copeland: Police Deranged For Orchestra
Közreműködik: Győri Filharmonikus Zenekar
Vezényel: Eímear Noone
Jegyek kaphatók a jegy.hu-nál 9900, 14900 és 18900 Ft-os áron, további részletek az esemény Facebook-oldalán.

Copeland Győr

Megosztás