62 éves korában elhunyt Eric Wagner, a doom metalt játszó Trouble, majd The Skull énekese, miután múlt héten Covid-19 fertőzés okozta tüdőgyulladással kórházba került.

Eric Wagner

A The Skull nemrégiben a The Obsesseddel turnézott, de a turné második felét lemondták arra hivatkozva, hogy országszerte megugrott a koronavírus delta változata okozta megbetegedések száma. A Las Vegas-i Psycho fesztiválon való fellépésüket is visszamondták, és ekkor derült ki, hogy Eric Wagnert Covid-19 fertőzés okozta tüdőgyulladással szállították kórházba. Most a The Skull egykori gitárosa, Chuck Robinson, aki 2002 és 2009 között szintén tagja volt a Trouble-nak, a Facebookon jelentette be egykori bandatársa halálhírét: „Ma reggel a legrosszabb hírre ébredtem… Mindannyian igazán le vagyunk sújtva… Drága barátom és zenésztársam, Eric Wagner elhunyt!”

 

 

Wagner a Trouble énekeseként vált ismertté, a zenekarhoz 1981-ben csatlakozott, két évvel a megalakulásuk után, és 1997-ben távozott onnan, mind a 6 lemezükön ő énekelt. 2000-ben visszatért, ezután a Trouble 2007-ben új albumot adott ki ‘Simple Mind Condition’ címmel, amely az utolsó volt az ikonikus énekessel, aki a következő évben ismét távozott a bandából, hogy 2012-ben megalakítsa a Trouble korábbi tagjaiból álló The Skullt, akik a Trouble 1985-ös második albuma után nevezték el a csapatot. Két lemezt adtak ki, a ‘For Those Which Are Asleep’ és a ‘The Endless Road Turns Dark’ albumokat 2014-ben, illetve 2018-ban. Tavaly év végén felröppent a hír, hogy Eric Wagner szólólemezre készül, melynek idén kellett volna megjelenni.

Nyugodjon békében!

Megosztás