Jövő márciusban megjelenik az augusztusban elhunyt ex-Trouble-énekes, Eric Wagner posztumusz szólóalbuma, az ‘In The Lonely Light Of Mourning’, melyről elsőként a Maybe Tomorrow-hoz készítettek klipet.

Eric Wagner

A Cruz Del Sur Music 2022. március 22-én adja ki a legendás egykori Trouble-énekes, Eric Wagner posztumusz szólóalbumát ‘In The Lonely Light Of Mourning’ címmel CD-n és vinylen. Az anyag egy hónappal Eric korai halála előtt készült el és került a Cruz Del Sur Musichoz. Eredetileg 2021 novemberére tervezték a megjelenést, de Eric menedzserével, Mike Smithszel megállapodtak abban, hogy annak dátumát 2022 márciusára tolják ki, hogy a lemez megkapja a neki járó figyelmet. A szólóprojekt megjelentetése – mely Eric régi terve volt – méltó megemlékezésként szolgál a doom metal egyik legelismertebb hangjának. Eric a korábbi Trouble-, jelenlegi Blackfinger-dobost, David Snydert kérte fel, hogy segítsen neki a nyolcszámos album összeállításában, továbbá meghívta néhány kedvenc zenészét vendégként, köztük a Trouble, Blackfinger, The Skull, Lid, Pentagram, Death Row és Place Of Skulls korábbi és jelenlegi tagjait.

Snyder szerint a Maybe Tomorrow eredetije már jó ideje ott feküdt kihasználatlanul. „A refrén előtti részre egyértelműen Chuck Robinson régi bandája, a This Tortured Soul volt hatással, amelynél akkoriban volt szerencsém másodgitározni néhány koncerten – mondta. – De Eric azt akarta, hogy súlyosabb legyen, ezért hozzáadtam azt a mélyen dübörgő nyitott hangot, és megkérdeztem, hogy mit gondol, és ő igazi Eric-féle nyugodt hangon azt mondta: »Ez az, ez az igazi jammelés!« Az első nyers keveréseken még hallható, ahogy ezt mondta, amikor a dal elkezdődött, ami határozottan mosolyt csalt az arcomra, valahányszor meghallottam. Hozzáadva Lothar Keller lenyűgöző szólóját és Ron Holzner vagány basszusgitárjátékát, egész kerek lett ez a szám.”

Keller hozzátette: „Nagyon érdekes hallani ezt a dallamot most, hogy Eric átment a túloldalra. Nevezzük előérzetnek, vagy bárki bármit is gondoljon róla – hallani lehet a hangjában, és ez mindenképpen szíven üt. Megtiszteltetés számomra, hogy részese lehettem Eric utolsó albumának, és az öröksége sokak szívében tovább fog élni.”

A fent említett Chuck Robinson is fontos szerepet játszott a ‘The Lonely Light Of Mourning’ elkészültében, ő írta az Isolation és a Wish You Well című dalokat, és Snyderrel közösen szerezte a Rest In Place című nótát, emellett az If He Lost It All kivételével minden dalban ő ritmusgitározott, a Wish You Wellben pedig basszusgitározott is.

Az LP első kislemezdalához, a Maybe Tomorrow-hoz készült hivatalos klip alább megtekinthető.

Az ‘In The Lonely Light Of Mourning’ dallistája:

01. Rest In Place
02. Maybe Tomorrow
03. Isolation
04. If You Lost It All
05. Strain Theory
06. Walk With Me To The Sun
07. In The Lonely Light Of Mourning
08. Wish You Well

Eric Wagner - In The Lonely Light Of Mourning

Megosztás

A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!