Az 1914 néven elhíresült ukrán zenekar a black és a death metal stílusjegyeit vegyítve mutatja be az I. világháború szörnyűségeit. Harmadik albumuk első kislemezdala a Paradise Lost és a Bloodbath énekesének, Nick Holmesnak a vendégszereplésével készült.

1914 - band

Mai második I. világháborúhoz köthető hírünk, hogy az 1914 zenekar ’Where Fear And Weapons Meet’ címet viselő harmadik korongja a Napalm Records égisze alatt kerül a boltok polcaira október 22-én. Dalaikban továbbra is az I. világháború hátborzongató történeteire, katonáinak sorsára, halálára, félelmére és soha el nem felejthető hőstetteikre reflektál. A korong tizenegy, tiszta történelmi ihletésű dalt tartalmaz a zenekar eddigi két nagylemezéhez – ’Eschatology Of War’ (2015) és ’The Blind Leading The Blind’ (2018) – hasonlóan. Az új stúdiólemez a kritikusok körében nagyra értékelt korábbi blackened death metal albumok folytatása lesz.

 

 

Nézd meg az új kislemez, az …And A Cross Now Marks His Place videóját, amely annyira komor és sivár, hogy még egy olyan zenekar, mint a Paradise Lost is rosszul érezné magát tőle! Ha már itt tartunk, a dalban a Paradise Lost ikonja, Nick Holmes közreműködik, akinek átható előadásmódja mesterien egészíti ki Hptm. Ditmar Kumarberg agresszív énekét.

Hptm. Ditmar Kumarberg, a zenekar énekese így fogalmazott a dallal kapcsolatban: „Az …And A Cross Now Marks His Place története teljesen megfogott. Ez egy valódi levél, amelyet egy brit tiszt saját kezűleg írt a harcban elesett katonája édesanyjának. Ez nem egy sablonszöveg, nem egy ezerszámra kiküldött nyomtatvány volt, hanem egy személyes üzenet, amelyben a tiszt leírja az anyának, hogyan halt meg a fia, vigasztaló szavakat mond és hangsúlyozza, hogy a hazája büszke rá, mint a birodalmak közötti mészárlás újabb áldozatára.”

A ’Where Fear And Weapons Meet’ máris előrendelhető a Napalm Records hivatalos webshopjából több verzióban, akár a korábbi két koronggal egyetemben, amelyeket új kiadójuk újra piacra dobott.

A ’Where Fear And Weapons Meet’ dallistája:

01. War In
02. FN .380 ACP#19074
03. Vimy Ridge (In Memory of Filip Konowal)
04. Pillars of Fire (The Battle of Messines)
05. Don’t Tread on Me (Harlem Hellfighters)
06. Coward feat. Sasha Boole
07. …And a Cross Now Marks His Place feat. Nick Holmes
08. Corps d’autos-canons-mitrailleuses (A.C.M)
09. Mit Gott für König und Vaterland
10. The Green Fields of France
11. War Out

1914 - Where Fear And Weapons Meet

Megosztás