fbpx

A P.Box, az Omen és a Kori éléről ismert Koroknai Árpáddal folytatja karrierjét a Zorall. A csapat már be is mutatta első dalát az új frontemberrel, melynek klipjében a Viszkis játssza a főszerepet.

Zorall

A Viszkisként elhíresült, mostanában azonban inkább keramikusként dolgozó Ambrus Attilával forgatta le legújabb videóklipjét a Zorall, akik ezzel a dallal mutatkoznak be a korábban az Omen, a P. Box és a Szfinx, újabban a Kori zenekar éléről ismert Koroknai Árpád énekessel a fronton. A Jég dupla whiskyvel egy hagyományos zorallos keveréke ismert daloknak, melyhez Budapesten forgattak videót Lévai-Hangyássy Bence (gitár) rendező irányítása alatt.

A Jég dupla whiskyvel a szeptember 18-án érkező ’Fémforgácsok’ nagylemez első előfutára, mely 11 dalt tartalmaz. A megszokott, jól ismert ötvözetek mellett ezúttal négy saját szerzemény is helyet kapott rajta, melyek közül az egyik Petőfi Sándor Füstbe ment terv című versének a megzenésítése. A ’Presszó Metalhoz’ hasonlóan ezt a lemezt is Závodi Gáborral rögzítették, a lemezborítót pedig Gróf Balázs készítette. Az album előrendelése a mai naptól él a zenekar hivatalos honlapján.

Barbaró Attila az új felállásról és a videóklipről: „A zenei kapcsolat Szaszával júniusban családi és egyéb elfoglaltságai miatt megszakadt. Mi viszont egy percre sem szeretnénk megállni, hiszen volt már egy kész albumunk, ami már csak az énekfelvételekre várt. Egy hosszú és sikeres castingot hirdettünk, melyre elképesztően sok jelentkező küldött nekünk anyagot, ezúton is szeretnénk megköszönni annak a rengeteg embernek, aki megkeresett minket! Egy ideje már próbáltunk Korival, de a színpadi kémiát a vírus miatt még nem tudtuk tesztelni. Viszont a forgatáson a zenekari jelenetek során már érezhető volt, hogy komoly energiák fognak hamarosan felszabadulni az élő koncerteken! Az új videóklipben a Viszkis egy szerelmi csalódás miatt nekiindul a budapesti éjszakának. Jó néhány ital után céltalanul bolyongva a városban szívecskét tetováltat és még egy motoros csapathoz is becsatlakozik!  Ambrus Attila, mint keramikus, fesztiválokon is kint szokott lenni, mi is így ismertük meg, és azonnal igent mondott, mikor megkerestük, főleg, hogy a dalválasztás is tetszett neki, mivel köztudottan szereti a whiskyt. (nevet) A 16-17 órás forgatás remek hangulatban telt, Attila rengeteget sztorizott, alig győztük követni!”

Hangya az új album munkálatairól: „A Zorall profilja mindig is az örökzöld dalok és az ismert rockhimnuszok házasítása volt, ebből most sem szeretnénk engedni, azonban születtek saját nóták is. Az egyik egy ismert Petőfi Sándor-vers, a Füstbe ment terv megzenésítése, emellett pedig három további száz százalékig saját szerzemény is hallható a lemezen. Az irányt Kori hangja is teljesen új mederbe terelte, de a dalválasztás terén is masszívan metálos úton haladtunk, hiszen a műfaj legnépszerűbb előadóinak ismert dalait zorallosítottuk. A vírushelyzet nálunk is közbeszólt, hiszen az album nagyrészt már februárban készen volt, így most először fordult elő, hogy ilyen sok ideig dolgoztunk egy lemezen. Mint a ’Presszó Metal’-nál, most is Závodi Gábor producerrel vettük fel az albumot, akinek igen komoly, erős hangzást sikerült ismételten összehozni, és nagyon bízunk benne, hogy jó lesz a fogadtatása is!” 

Koroknai Árpád énekes a csatlakozásról: „Engem Fejes Tomi (Tankcsapda) hívott fel, hogy mit szólnék hozzá, ha ajánlana Hangyának, mikor elkezdtek a Zorall-lal énekest keresni. Hosszú ideje ismerjük egymást, még a szfinxes korszakból. Kis gondolkodás után igent mondtam, majd alaposan átbeszéltük a lehetőségeket, korlátokat, és hamar sikerült konszenzusra jutni. Csupán annyit kértem a végső igen előtt, hogy egy próbán még próbáljuk ki egymást, hogy mennyire passzol a hangom, habitusom a zenekarhoz, illetve hogy ők mennyire illenek hozzám. Szerencsére ez tökéletesen sikerült, már az első próbától kezdve látszott, hogy remekül fog működni a kapcsolat!”

Az új felállás élőben augusztus 24-én mutatkozik be a Barba Negra Track színpadán, ahol a Dorothyval közösen adnak koncertet, ezután pedig ősztől indulnak lemezbemutató turnéra. A dátumokért érdemes figyelni a hivatalos Zorall Facebook-oldalt, hogy időben beszerezhesd a jegyed, a korlátozások miatt ugyanis továbbra is maximum 500 fő vehet részt a koncerteken.

’Fémforgácsok’ számlista:

01. Most kéne abbahagyni
02. Jég dupla whiskyvel
03. Füstbe ment terv
04. Ringasd el magad
05. Ezüsteső
06. Táncoló fekete lakkcipők
07. Fémforgácsok
08. Távollét
09. Űrmese
10. Nem leszek a játékszered
11. Szombat szakíts szét

Zorall


A legfrissebb Hard Rock-hírekért kattints ide!


 

Megosztás