White Keys címmel új dalt mutatott be Ziskó Olivér. A szóban forgó nóta a ’Global Warning’ című lemezen kap helyet, amelyen olyan kiváló zenészek működnek közre, mint például Derek Sherinian.

Ziskó Olivér

’Global Warning’ címmel jelenik meg nemsokára Ziskó Olivér harmadik lemeze, amiről a dobos a napokban White Keys címmel egy új dalt mutatott be. Az elmúlt hónapokban néhány klipet már láthattunk ízelítőként az albumról a Rise And Fall, a Carnival Of Abundance, valamint a Ghost Notes című dalokhoz. „Az album koncepciója a modern fúziós zene és a programozott elektronikus zene keveréke – mondta Olivér a lemezről. – Az új dalban, a White Keysben az elektronika dominál, ugyanakkor prog rock, metál és fúziós hatások is lesznek a lemezen, ami részben a remek közreműködő zenészeknek köszönhető. A dalok nagy részének ritmikai alapjait a modern elektronikus zenék ritmusai ihlették, a mondanivalót pedig a XXI. század eseményei és jelenségei inspirálták. Sok nagyszerű zenész közreműködik az albumon. Három további videó már majdnem elkészült: egy duó Kaltenecker Zsolttal, egy trió darab Papesch Péterrel és Gotthard Misivel, valamint egy progos dal, amire sikerült összehoznom egy igazi szupergroup felállást, melyben Anthony Crawford basszusgitározik, Marius Pop gitározik, a billentyűs hangszereken pedig Derek Sherinian, akit legtöbben a Dream Theaterből ismernek.”

 

 

Amint lehetőség nyílik rá, az albumot természetesen turné is követné, a koncertek pedig igen látványosnak ígérkeznek a dobos szerint. „Minden egyes dalnak más-más üzenete lesz, és mivel ez egy instrumentális album, ezért a mondanivalót dalszövegek helyett a hátterében látható film közvetíti. […] Néhány dalban dobverő trükkök is szerepelnek, amiket lángoló verőkkel mutatok be. Ezek a műsor további vizuális eszközei. Egyes helyszíneken ezeket tűzvédelmi okokból UV dobverőkkel helyettesítem.”

A White Keys című dal klipjét a Ság-hegyen vették fel, ahol az ’Eragon’ című filmet is forgatták, valamint itt rögzítették a klip alatt látható tüzes dobszólót is. „Amikor megérkeztünk a helyszínre, kiderült, hogy nem lehet lemenni autóval a völgybe. Mindent a kezünkben kellett levinni, a dobokat, a videó- és hangfelvételi eszközöket, a lámpákat, az állványokat és az áramfejlesztőket. Az egyik videós srác, Tamás és a fénytechnikusok, Carlo – akinek nem sokkal korábban volt infarktusa –, valamint Péter – akinek porckorongsérve van – segítettek mindent levinni és beállítani. Rettenetesen fáradtak voltunk, amikor elkezdtük a felvételeket. Nagyon hálás vagyok a stáb segítségéért!”

Megosztás