Másfél éve jelent meg a ’The Quest’, máris itt a ’Mirror To The Sky’ című új Yes-stúdiólemez, amelyet május 19-én adnak ki. Az új anyaggal máris megkezdhetjük az ismerkedést, itt az első kislemezdal!

Yes Promo 2023

Úgy tűnik, a Yes követi a Jethro Tull példáját, hiszen nem kevésbé híres kortársukhoz hasonlóan ők is rövid idő után jelentkeznek új dalokkal, legutóbbi alkotásuk, a ’The Quest’ 2021 októberében jelent meg.
„Nagyon fontos ez a lemez számunkra. Folytatjuk a ’The Quest’ szellemiségét, persze úgy, hogy nem ismételjük önmagunkat. A hetvenes években albumról albumra fejlődtünk, később azonban nem ez történt, mert ugyan elindultunk valamerre, de aztán megtorpantunk. Azonban most nyilvánvalóan előreléptünk, ez az anyag mutatja a haladást, amely nagy energiájú, többrétegű dalok gyűjteménye úgy, hogy közben ápoljuk a zenei örökségünket. Már látjuk a jövőbe vezető zenei utat” – így vázolta Steve Howe a hamarosan megjelenő Yes-kiadvány zenei irányvonalát.
A lemez normál CD, bónuszdalokat tartalmazó, digipak csomagolású 2 CD, artbook formátumú 2 CD + Blu-ray, valamint gatefold borítós 2 LP és maximalista earbook kivitelű 2 LP + 2 CD + Blu-ray verziókban már itthonról is előrendelhető. Beharangozóként pedig itt a lemez nyitódala, a Cut From The Stars.

 

 

Mirror To The Sky – dallista

CD1:

1. Cut From The Stars
2. All Connected
3. Luminosity
4. Living Out Their Dream
5. Mirror To The Sky
6. Circles Of Time

CD2:

1. Unknown Place
2. One Second Is Enough
3. Magic Potion

Yes Mirror

Megosztás