Az 1989-ben hazánkban turnézó német zenekar klasszikus felállásának két tagja új lemezt jelentet meg április végén, melyben a Stormwitch zenekar örökségét új ízekkel dobják fel.

Witchbound

„Tiszteletbeli magyar zenekar” – így nevezték a német Stormwitch csapatát, miután 1989-ben egy több állomásból álló turnét nyomtak le kis hazánkban. A banda is amolyan második otthonaként említette Magyarországot, illetve a mai napig kultikus státusz lengi körbe itthon őket.

 

 

Az akkori zenekarból hárman, Harald Spengler, Stefan Kauffmann és Peter Langer 2015-ben új bandát hoztak létre, de sajnos az első lemezt már csak ketten érhették meg. Harald Spengler, más néven Lee Tarot váratlan és tragikus halála után döntöttek arról, hogy zenei örökségét 2015-ben ‘Tarot’s Legacy’ néven publikálják. A 2015-ös album nemcsak a régi Stormwitch-rajongókat örvendeztette meg, érezték, hogy a régi tűz visszatért, ugyanakkor minden zenész számára egyértelmű volt, hogy meg akarják találni a saját zenei útjukat, amire 2021-ben jött el az idő! Az ‘End Of Paradise’ képében április 30-án megjelenik a várva várt utód. Stefan Kauffmann (azaz Steve Merchant) gitáros és Peter Langer dobos rendkívül sokoldalú albumot hozott létre négy zenészkollégával. A lemez kétségkívül meglepő, anélkül lép ki a múlt árnyékából, hogy közben megfeledkezne a zenekar gyökereiről. Az album több formátumban is megrendelhető az El Puerto Records kiadó oldalán.

A Witchbound most kiadta első kislemezként a címadó dalt, az End Of Paradise-t, melyhez videóklipet is forgattak.

A felállás:

Natalie Pereira dos Santos – ének
Tobias Schwenk – ének
Stefan Kauffmann – gitár
Julian Steiner – gitár
Frank Bittermann – basszus
Peter Langer – dob

Az ’End Of Paradise’ dallistája:

01. Prelude
02. Battle Of Kadesh
03. Interstellar Odyssey
04. End Of Paradise
05. Carved In Stone
06. Flags Of Freedom
07. Torquemada
08. Nevermore
09. Last Divide
10. Sea Of Sorrow
11. Foreign Shores
12. Dance Of The Dead
13. These Tears
14. As Long As We Can Rock
15. Our Hope

Witchbound - End Of Paradise

Megosztás