2018 után újra arénakoncertet ad a Mobilmánia ’40 év rock’ címmel. A tavaly megjelent ‘Bajnok & Zefi 40’ album lemezbemutató koncertjeként a 40 év 40 dala hangzik el 40 előadó tolmácsolásában a Budapest Sportarénában.

Mobilmania

‘Bajnok & Zefi 40’ címmel jelent meg 2020-ban egy jubileumi válogatáslemez, parádés sztárvendégekkel, amit most egy látványos karácsonyi nagykoncert követ a Papp László Budapest Sportarénában december 23-án.

 

 

Kékesi ‘Bajnok’ László és Zeffer András az elmúlt 40 év közös zenekarainak (P.Mobil, TRB, RockBand és Mobilmánia) dalaiból választotta ki 20-20 kedvenc szerzeményét, amiket a Mobilmánia muzsikusai – Zeffer András, Kékesi László, Gamsz Árpád, Donászy Tibor, Nusser Ernő – mellett neves közreműködők segítségével mutatnak be szenteste előestéjén.

Többek között énekel majd Charlie, Keresztes Ildikó, Szandi, Pataky Attila, Nagy Feró, Varga Miklós, Takáts Tamás, Kalapács József, Nyerges Attila, Roy, Sipos Péter, Sipos Tamás, Szirota Jennifer, Kálmán György, Rudán Joe, Kiss Zoli, illetve hangszeresek közül fellép Závodi Janó, Alapi István, Lukács Peta, Fischer László, Frenreisz Károly, Csillag Endre, Bogdán Csaba, Szijártó Zsolt, Cserfalvi „Töfi” Zoltán, Jankai Béla, Horváth Misi… Két elhunyt kollégájuk, Balázs Fecó és Tunyogi Péter is ott lesz lélekben és hangban egyaránt. De ünneplésre is jut idő bőven, hogy csak pár évfordulót említsünk: Bajnok 70, Horváth Attila 70, és Pataky Attila tortájára is idén került fel a 70-es szám.

A pandémia különösen rámutatott arra, hogy milyen törékeny a világunk és hogy milyen fontos az összefogás. Sehol máshol nem érezhető ilyen szinten a tolerancia, az elfogadás, az összetartozás élménye, mint egy rockkoncerten. Itt valóban nem számítanak a különbözőségek. Azzal, hogy a magyar rockszakma nagyjai összefogtak és együtt lépnek színpadra, még inkább példát mutatva erősítik az összetartozás fontosságát, szenteste előestéje pedig még meghittebbé teszi ezt az ünnepi koncertet.

Mobilmania

Megosztás