Az izraeli Scardustnak kihívója támadt egy másik egzotikus progmetál csapat, a libanoni Turbulence személyében. Madness Unforeseen című daluk a tökéletes ízelítő az új lemezhez.

Turbulance

A nem éppen a progresszív zenéről híres régióból származó Turbulence egy 2013-ban alapított együttes, akik Libanonból próbálnak a világhírnév felé törni. Két tehetséges zenész, Alain Ibrahim (gitár) és Mood Yassin (billentyűs hangszerek) hívta életre a zenekart. A közös munka akkor kezdődött, amikor Mood elküldte egy demóját Alainnak, ami rögtön felkeltette a másik érdeklődését. A két srác találkozása elkerülhetetlen volt, a két progresszív stílust szerető dalszerző, akiket egyébként hazájuk legképzettebb és legismertebb zenészei közé sorolnak, összeállított egy csapatot, hogy megvalósítsák közös elképzelésüket: egyedi stílusú, Közel-Keletről származó progresszív zenéjüket a világra szabadítsák.

 

 

A csapat ’Frontal’ című konceptlemezét március 12-én jelenteti meg a tavaly friss tehetségek toborzásába fogott Frontiers Music. „Az első kiadványunk a Frontiersnél tulajdonképpen a második nagylemezünk. Ebben a lenyűgöző keleti történetmesélés zenei megfelelőjét egyfajta modern hangzással olvasztottuk össze. A ritmusokkal való bűvészkedéstől, poliritmikától kezdve a komor dallamokon, komplex dobképleteken át a soha véget nem érő riffáradatig minden van ebben a zenében, ami ötvözi a dzsessz virtuozitását a progmetál feszültségével, de még ambientes hangképek és textúrák, valamint szívet melengető, tiszta énekdallamok is felbukkannak, amitől aztán meglepetésekkel teli érzelmi hullámvasúttá válnak a dalok. A Madness Unforeseen tükrözi a ’Frontal’ atmoszféráját: agresszív és szeszélyes, amelyben a szárnyaló dallamok az album egyik legfülbemászóbb refrénjébe mennek át, miközben a dalszövegekben az őrület sötét témái kísértenek. Kétségkívül ez a tökéletes ízelítő az albumhoz” – összegezte mondanivalóját a zenekar.

’Frontal’ dallista:

01. Inside The Gage
02. Madness Unforeseen
03. Dreamless
04. Ignite
05. A Place I Go To Hide
06. Crowbar Case
07. Faceless Man
08. Perpetuity

Turbulence

Megosztás