Dan Tracey, aki az Alan Parsons Live Project énekese, Save The World néven alapított bandát, melynek májusban egyszerre jelenik meg az első és második nagylemeze.

Save The World

„A szabadság a merészségről szól” – mondta Robert Frost. A Save The World modern arénarocktrió hivatásos zenészei számára ez azt jelentette, hogy időt kellett szakítaniuk sűrű programjuk mellett arra, hogy létrehozzanak egy zenekart, melyben azt játsszák, amihez kedvük van.


A Save The World dalai nem veszik figyelembe a műfaji konvenciókat, egyszerre modernek, himnikusak és vérpezsdítőek. A csapatot Dan Tracey gitáros-énekes-billentyűs, Robert Wright basszusgitáros-énekes-billentyűs és Jon Wysocki dobos alkotja. Dan Tracey a fő dalszerző is egyben, Robert Wright pedig a hangmérnöke a bandának.

Dan Tracey komponált már zenét nagy televíziós műsorokhoz és filmekhez, valamint számos ismert zenésszel lépett fel és készített felvételeket, jelenleg az Alan Parsons Live Projectben gitározik és énekel. Robert Wright producerként számos arany- és platinalemez birtokosa, Jon Wysocki pedig leginkább a Staind dobosaként ismert. A 2018-ban magánkiadásban megjelent ‘One’ című albumukat a Frontiers Music a vadonatúj ‘Two’-val egy időben, május 7-én adja ki újra. Erről mutattak be két klipes dalt, a Bleedet és a Circus Maximust, melyben maga Alan Parsons is közreműködik. A második lemez első dalát március 18-án leplezik le.

Az STW frontembere, Dan Tracey írta Alan Parsonsszal közösen az As Lights Fall című dalt is a 2019-es ‘The Secret’ lemezre.

Save The World – ‘One’ dallista:

01. Bleed
02. Comic Con
03. In Pieces
04. Circus Maximus
05. This Little Pill
06. Let Love Win
07. I Wish
08. Black Pearl
09. Cecilia Weiss
10. Princes & Thieves
11. Cern
12. The Light

Save The World - One

Save The World – ‘Two’ dallista:

01. Camera Obscura
02. Bones
03. Miss Muse
04. Defenders Of The Faith
05. Daphne Blue
06. When Amanda Hits The Stage
07. Man On An Island
08. Longer
09. Denslow Park
10. Automaton
11. Illuminati
12. Who’s That Girl?

Save The World - Two

Megosztás