Megérkezett a második kislemez a szeptember 8-án érkező új Flower Kings-albumról, amellyel az októberi budapesti koncertre is hangolódhatunk. Roine Stolt és zenekara a The Dream egy rövidített verziójához készített klipet. A dal ötlete álmából ébredve jutott a zenekarvezető eszébe.

The Flower Kings

A közel 30 éve működő Flower Kings 16. stúdióalbuma ’Look At You Now’ címmel érkezik szeptember 8-án, a csapat védjegyének számító vintage prog hangulat, a 70-es éveket idéző hangzásvilág a rockzene egy letűnt korszakába repít vissza minket. Az újdonság megjelenése után pár nappal már el is kezdődik a svéd zenekar 2023-as turnéja, amelynek keretében október 11-én érkeznek Budapestre. Az A38 Hajó fedélzetén igazi „best of” műsort láthatunk majd, hisz a legfrissebb dalok mellett a korai albumaikról is elővesznek néhány művet. A hazai eseményre a jegyértékesítés már elindult: október 1-ig 9900 Ft, utána 10 900 Ft, a koncert napján 11 900 Ft. További információk az esemény Facebook-oldalán. Már a hazai lemezboltokban is előjegyezhető a ’Look At You Now’ CD-n és vinyllemezen.

 

 

A most bemutatott The Dream kislemezverziója jó egy perccel rövidebb a nagylemezen szereplő változatnál. A zenekarvezető, Roine Stolt ezt mesélte róla: „Az új kislemezdalunk, a The Dream tulajdonképpen egy valós álomból ered. Egyik reggel 6 óra előtt álmomból ébredve eszembe jutott a dallam és a központi énektéma ötlete; így felkeltem, bekapcsoltam a zenei »stúdiómat« és lefektettem az alapakkordokat és felénekeltem a dallamot nyers szöveggel, csak hogy biztosan emlékezzek rá. Ez a dal egy jobb világba vetett reményről szól.  Néha úgy érzed, hogy valami fontos lehet; mintha a tudatalattid megmondaná, mit kell tenned. Amikor elkezdtünk dalokat válogatni az albumra, Michael és Hasse is ragaszkodott hozzá, hogy ez a himnikus nóta egy fontos dal, aminek rajta kell lennie a lemezen. Majd meglátjuk, hogy igazuk volt-e!”

Megosztás