A The Dead Daisies – az ausztrál zenész és üzletember, David Lowy által alapított hard rock kollektíva – április 17-én kiad egy új kislemezt Unspoken címmel. A dal az együttes ötödik albumáról, a ‘Holy Ground’-ról származik, amely év végén várható a Spinefarm Records jóvoltából, mely a hard rock és metal otthona az Universal Music Groupon belül.

The Dead Daisies

A ‘Holy Ground’ felvételét a La Fabrique Studiosban, Franciaország déli részén készítették Ben Grosse producerrel. A 2018-as ‘Burn It Down’-t követő lemez lesz az első közös munkájuk Glenn Hughes basszusgitáros-énekessel, aki tavaly csatlakozott a csapathoz John Corabi és Marco Mendoza helyére.

Az Unspoken című dalt a The Dead Daisies első közös stúdiózása alatt írták a múlt nyáron. Glenn így emlékezett: „Akkor írtam a refrént, amikor Hollywood felé autóztam. Lehúzódtam az útról, bekapcsoltam az iPhone-t és rögzítettem a refrént. Egy pillanatra visszarepítettem magam 1972-be. Ez egy bombasztikus, ősi erejű dal. Arról szól, hogy engedjük el a félelmet, szabaduljunk meg tőle és lélegezzünk fel újra.”

A zenekar eddig egy dalt mutatott be az új lemezéről, a Righteous Dayst.

Egy interjúban korábban Hughes beszélt arról, hogy miként került kapcsolatba a The Dead Daisiesszel. Azt mondta: „Szerettek volna valakit, és körülbelül egy éve megkérdezték tőlem, mit szólnék hozzá. Évek óta csinálom a ‘Glenn Hughes Performs Classic Deep Purple’ műsoromat, és azt gondoltam, helyénvaló lenne egy kis szünetet tartani és valami mással foglalkozni. Összejöttem a srácokkal és játszottunk egyet. Régóta ismertem Dougot [Aldrich, a Dead Daisies gitárosa], mint tudjátok. És szépen összeállt az egész, ez egy gyönyörű zene. Alig várom, hogy az emberek hallhassák!”

Arra a kérdésre, hogy hangzik az új Dead Daisies anyag, Glenn azt mondta: „Klasszikus rock, de egy húzós album is egyben. Rengeteg dallam van benne. És minden, amit el tudsz képzelni a csatlakozásommal kapcsolatban – mi történhetett és mi történt. Nagyon érdekes zene.”

„Figyelj, szeretem Marco Mendozát – kedves barátom –, és szeretem John Corabit is, de ők elhagyták a bandát, én meg itt vagyok – mondta Glenn a két távozó kollégáról. – De az embereknek tudniuk kell, hogy ők a barátaim és nagyon szeretem őket. És továbbra is a The Dead Daisies család tagjai, és ez így van jól. A szeretetfaktor nagyon magas mindannyiunkban.”

The Dead Daisies

Megosztás