fbpx

A még élő tagok, akik a zenekar utolsó felállásában vettek részt, március tizedikén még egyszer összejönnek New Yorkban, a Madison Square Gardenben, hogy megünnepeljék az Allman Brothers Band megalakulásának ötvenedik évfordulóját.

Allman Brothers Band

NEW YORK, NY – OCTOBER 28: Jaimoe, Derek Trucks, Butch Trucks, Gregg Allman, Warren Haynes, Oteil Burbridge, and Marc Quinones of the Allman Brothers Band take a final bow at their farewell show at The Beacon Theatre on October 28, 2014 in New York City. (Photo by Taylor Hill/FilmMagic)

A zenekar 2014. október tizennegyedikén köszönt el a rajongóktól New York egy másik legendás helyén, a Beacon Theaterben, három év múlva Gregg Allman elment erről a világról.

„New York városa mindig is afféle spirituális otthona volt a bandának, így természetes, hogy a Madison Square Gardenben rójuk le a tiszteletünket Butch nagybátyámnak, Greggnek, Berrynek, Duane-nek és a többi testvérünknek, akik elmentek az évek során” – indokolta a helyválasztást Derek Trucks, aki játszott a zenekar utolsó felállásában.

„Nehéz elhinni, hogy öt éve adtuk az utolsó koncertünket. Beszéltünk egy búcsúkoncertről a Madison Square Gardenben, de akkor ez nem jött létre. Ez a mostani egy nagyszerű alkalom a jubileum megünneplésére, ugyanakkor valóra válik a régebbi vágyunk” – tette hozzá Warren Haynes, aki szintén tagja volt az utolsó évek formációjának.

Megosztás