Egyszerre kétalbumnyi anyagot írt meg Gary Hughes, melyet a tervek szerint a 2014-2015-ös két lemezhez hasonlóan szűk egy éven belül kihoz csapata, a Ten.

Ten 2021

A brit hard rocker Ten a világméretű járvány idején eltöltött pihenőidőt arra használta, hogy ne egy, hanem két új albumot készítsen. Az első, a ‘Here Be Monsters’ 2022. február 18-án jelenik meg. A csapat felállása a 2014-es ‘Albion’ óta változatlan, Gary Hughes énekes mellett ismét Dann Rosingana, Steve Grocott és John Halliwell gitárosok, valamint Steve McKenna basszusgitáros és Darrel Treece-Birch billentyűs játszik. Egyedül Max Yates dobos távozott, ezért a dobsávokat ezúttal Markus Kullmann (Sinner, Glenn Hughes, Voodoo Circle) játszotta fel. A ‘Here Be Monsters’ producere Gary Hughes volt, a keverést és a maszterelést Dennis Ward végezte, akivel a 2011-es ‘Stormwarning’ óta tart a szakmai kapcsolatuk.

 

 

Az énekes szerint nem összefüggő dupla anyag készült, egyszerűen csak kétlemeznyi remek anyagot rögzítettek, és úgy döntöttek, hogy külön-külön adják ki ezeket, nem túlságosan eltérően attól, ami az aktuális felállás első két lemezével (‘Albion’ és ‘Isla De Muerta’) történt, amelyeket szintén nagyon rövid időn belül egymás után rögzítettek és adtak ki. A ‘Here Be Monsters’ lemez CD-n és aranyszínű dupla LP-n jelenik meg, első digitális kislemezként a szokásosan lassan építkező nyitódalt, a közel hétperces Fearlesst mutatták be róla.

A ‘Here Be Monsters’ dallistája:

01. Fearless
02. Chapter And Psalm
03. Hurricane
04. Strangers On A Distant Shore
05. The Dream That Fell To Earth
06. The Miracle Of Life
07. Immaculate Friends
08. Anything You Want
09. Follow Me Into The Fire
10. The Longest Time

Ten - Here Be Monsters

Megosztás