Új dallal és videóklippel jelentkezett a Tankcsapda, a dal a banda tempósabb, keményebb oldalát mutatja meg. A klip főszereplője a Jászai Mari-díjas Mucsi Zoltán, aki tavaly a Megölni engem című dal klipjében is feltűnt egy pillanatra.

Tankcsapda

A Carpe Diem [élj a mának] szövege olyan, mint egy kocsmai beszélgetésben elhangzó, ingerült monológ. “Nincs benne se szerelem, se romantika, semmi aranyos sztorizgatás, sokkal inkább a világ aktuális dolgaira reagál, persze a saját szemüvegemen keresztül – jellemezte a dalszöveget Lukács Laci. – Ilyen szempontból – a két dal születése között eltelt 30 év ellenére – A legjobb méreg dallal is párhuzamba állítható.”

 

 

„A klip története teljes mértékben Mucsi Zoltánra lett írva. Ha ő nem vállalja el, akkor egy teljesen más történetet és mondanivalót kellett volna kitalálni – mondta Görögh Attila, a klip forgatókönyvírója és rendezője, aki már tavaly is dolgozott a Tankcsapdával, ugyanis a Megölni engem című dalhoz is ő és csapata, a DeadLens Pictures forgatta a videót. – A klip egy 90-es évekbeli kultfilm, az ’Összeomlás’ egyfajta remake-je, de átültettük a mai korba, magyarosítottuk, és mindössze csak 4 percünk volt átadni az üzenetet. A klipműfaj sajátossága, hogy kevés idő alatt kell ugyanolyan érzelmeket kiváltani a nézőből, mint egy mozifilm esetében. Számos olyan jelenségről szól, ami megmérgezi az emberek mindennapjait, illetve káros a kapcsolatainkra. Már a forgatókönyv írásakor tudtuk, hogy rengeteg lehetőség van benne, és ha nem lenne megkötve az időkorlát, akkor Mucsi Zoltán karakterére egy egész estés mozit lehetne írni ebből. A klipben koncepció volt, hogy a humor, a mondanivaló és az erőszak vagy düh egyformán jelenjen meg, ne legyen egyik sem túlsúlyban.” 

Mucsi Zoltán mellett feltűnik még Bunyós Pityu és a fiatalok körében népszerű youtuber Miskovits Marci is, a klip ráadásul egy kis ironikus csavarral indítja be a cselekményt. A kisfilm időzítése se véletlen, hiszen a megjelenés napján, szeptember 9-én ünnepli 65. születésnapját a főszereplő Mucsi Zoltán, aki előtt így tiszteleg a Tankcsapda. A tesztvetítés után Mucsi Zoltán a klipet így kommentálta: „Szép lírai lett!”

Megosztás