Elsőre több mint 40 zenekart tartalmazó csomaggal jelentkezett a 2022-es Sziget, benne világsztárokkal, befutott nevekkel, itthon még nem látott előadókkal, friss, izgalmas, feltörekvő tehetségekkel.

Clutch

Jön az Arctic Monkeys, Dua Lipa és a Kings Of Leon valamit Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi a Nagyszínpadra, de a színes csokorban ott van például a multiinstrumentalista FKJ, tavaly megjelent albumával Woodkid, vagy az idén megjelent új lemezével érkező brit producerduó, a Jungle. Érkezik a TikTokon óriásit futó Princess Nokia, vagy az első lemezével a brit lemezlista élén debütált banda, Bono fiának együttese, az Inhaler.

 

 

Kádár Tamás, a Sziget főszervezője a következőket mondta: „Nagy lelkesedéssel készülünk a 2022-es Szigetre egy, a hosszú szünet utáni nagy visszatéréshez méltó programmal. A Nagyszínpadon például olyan headlinereket jelentettünk be, melyek friss lemezanyagaikat hozzák el a Szigetre.”

Kádár kiemelte, hogy a Kings of Leon idén márciusban rukkolt elő új lemezével, ezzel pótolja a tavaly elmaradt szigetes koncertjét, csakúgy, mint Dua Lipa, aki a tavaly megjelent és idén Grammy-díjat nyert lemezét hozza el, és nem mellesleg toronymagasan vezeti a Sziget-látogatók kívánságlistáját. „A Nagyszínpadra most bejelentett headlinerek között van még az Arctic Monkeys. A zenekar nemrég adta hírül, hogy már finisben van az új lemezük, amit 2022-re szánnak és nyilván a Szigeten élőben is meghallgathatjuk.”

A most napvilágot látott listán a Nagyszínpad további fellépői között olyan nevek is szerepelnek, akik több nemzetközi fesztiválon headlinerként lépnek fel 2022-ben, mint például a Bastille, Stromae vagy Lewis Capaldi. „A több mint 40, most közzétett fellépő egy rendkívül változatos és vonzó képet mutat a jövő évi felhozatalból, amelyben vannak világsztárok, befutott nevek, kurrens zenei csemegék, feltörekvő csapatok is, így összességében egy nagyon erős első bejelentéssel indíthatjuk a 2022-es fesztiválunk jegyértékesítését” – kommentálta a hírt Kádár Tamás.

És álljon itt a további névsor, a műfaji sokszínűség jegyében: Alan Walker, Caribou, Woodkid, FKJ, Jungle, Jon Hopkins, Sigrid, slowthai, Ronnie Flex & The Fam, Rilès, Princess Nokia, Yung Lean, Little Simz, Beabadoobee, Clutch, Fontaines D.C., Yves Tumor and Its band, Inhaler, Badbadnotgood, Sevdaliza, Honey Dijon, Bob Moses, Floating Points, NGHTMRE, Alice Merton, Lola Marsh, Jade Bird, Viagra Boys, Iceage, Black Honey, Giant Rooks, Tokimonsta, Apashe, TSHA, John Talabot és Taahliah.

Három- és hatnapos bérletek már kaphatók, részletek a Sziget weboldalán.

Megosztás