A magyar jazz megkerülhetetlen – és világszerte jól ismert – alakja idén tölti be 78. életévét. A járvány miatt elhalasztott és ’Megnyugvás’ alcímet viselő életműkoncertjét október 8-án rendezik meg a BKK-ban.

Szakcsi Lakatos Béla a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész és zeneszerző, érdemes művész, sok más rangos kitüntetés birtokosa. Sok évtizedes pályafutása során számos formációban megfordult a Special EFX-től a Saturnuson át a Pege Aladár Kvartettig, az utóbbival már 1970-ben elnyerte a ‘Montreux-i Jazz Fesztivál’ II. díját. Alapító tagja volt a magyar progresszív / jazz-rock ikon Eastnek is, pályája során olyan világsztárokkal játszott együtt, mint Bob Mintzer, John Patitucci, Jack DeJohnette, Dave Weckl vagy Frank Zappa; Chic Corea többször is méltatta Szakcsi szerzői és előadói kvalitásait. Több színházi darabot is írt, és rengeteg hanglemez és hivatalos videófelvétel őrzi a művészetét.

 

 

Mostani, kétrészes életműkoncertjén fellép a világhírű, külföldön élő magyar szaxofonos, Tony Lakatos, a Magyar Jazz Kvintett (Kőszegi Imre, Fekete-Kovács Kornél, Orbán György, Fenyvesi Márton), Müller Péter Sziámi, Szakcsi Lakatos Béla Junior, Mága Jennifer, valamint egy meglepetés-sztárvendég is.

A koncert online jegyértékesítő partnere az Eventim, az eseménynek a közösségi médiában még nincs oldala.

Megosztás