Mahavishnu (Félisten) John McLaughlin és Devadip (Istenfénye) Carlos Santana összeugrottak a virtuális világban, hogy egy laza kis blues nótával némi pénzt gyűjtsenek azoknak a muzsikusoknak, akikre igencsak lesújtott a karantén okozta zárlat.

Quarantine Blues

Zenészlegendák jöttek össze az online térben, hogy a Musicares Coronavirus Relief Fund számlájára némi alapot összeszedjenek, ezzel is segítsék a pórul járt zenészeket ebben a lezárt világban. Az alkalmi társulásban. John McLaughlin és Carlos Santana gitároznak, Cindy Blackman Santana (Carlos felesége) énekel, Narada Michael Walden dobol és énekel (neki a családja is aktívan részt vesz a dalban), valamint Ralphe Armstrong basszusgitározik. A Quarantine Bluest négy helyen, Hawaii-on, Monacóban, Detroitban és San Rafaelben vették fel, a klip második felében mind az öten segítségre buzdítják a nézőket.

 

 

McLaughlin és Santana együttműködése még akkor kezdődött, amikor 1973-ban elkészült közös ’Love, Devotion, Surrender’ albumuk, melyen a Mahavishnu Orchestra és a Santana Band  zenészei is közreműködtek. Narada Michael Walden 1974-ben bekerült a Mahavishnu Orchestrába Billy Cobham helyére, de énekesként, sőt producerként sem tehetségtelen. Ralphe Armstrong pedig Frank Zappával és Jean-Luc Pontyval is játszott együtt pályafutása során.

 

Megosztás