Jó hír a Styx-rajongóknak, hogy Dennis DeYoung ős-Styxre emlékeztető szólólemeze után egykori zenekara is új lemezzel jelentkezik, ám ők a legutóbbi ‘The Mission’-höz hasonló konceptalbumot ígérnek. A címadó dalt már be is mutatták róla.

Styx 2021

A legendás amerikai rockzenekar, a Styx bemutatta ‘Crash Of The Crown’ című, hamarosan megjelenő albumának címadó dalát. Az új konceptalbum június 18-án jelenik meg a zenekar saját kiadójánál, az Alpha Dog 2T/UMe-nél átlátszó és fekete bakeliten, CD-n és digitális formában. A számhoz Todd Sucherman energikus dobmunkáját videózták le aláfestésül.

 

 

A zenekar tizenhetedik albuma a 2017-es ‘The Mission’ progresszívabb vonulatát követi, amely a zenekar korábbi időszakából merített ihletet (a Styx az Emerson, Lake & Palmer Fanfare For The Common Man című dalát is feldolgozta 1972-es debütalbumán), és egy konceptalbum, amelynek középpontjában olyan történelmi események összefonódása áll, amelyek többek között 1066-ban, 1455-ben, 1775-ben, 1861-ben, 1941-ben és 2001-ben történtek.

„Sosem voltunk egy protestáns zenekar, inkább afféle evangéliumi karaván vagyunk, amely megpróbál pozitív üzeneteket közvetíteni, bárhová is megy – mondta a ’Crash Of The Crown’ társszerzője és a koncepció egészének megálmodója, Tommy Shaw. – Ahhoz, hogy ezeket a pozitív üzeneteket megoszthassuk, először meg kell néznünk, hogy mik a problémák, hogy kitaláljuk, hogyan tudunk segíteni. Ez nagyon fontos része annak, ahogy tesszük a dolgunkat.”

„Mindig keresek valami olyan másfajta hangzást, amit úgy tudunk megvalósítani, hogy közben mégis Styx maradjon – tette hozzá a billentyűs-énekes Lawrence Gowan. – Olyan hangszereket is használhattam, amiken sosem gondoltam volna, hogy lesz alkalmam játszani egy Styx-lemezen, mint Tommy Hammond B3 orgonája, a Minimoogom és a Mellotronom.”

A Crash Of The Crown című dal abban is merőben új világot nyit a Styx számára, hogy tulajdonképpen ez az első olyan szám a zenekar legendás történetében, amelyben három szólóénekes is közreműködik, tekintve, hogy James Young szabadul rá a hallgatóra az elején, Shaw énekli a középső részt, és Gowan vezeti a vokális támadást az utolsó versszakban.

‘Crash Of The Crown’ dallista:

01. The Fight Of Our Lives
02. A Monster
03. Reveries
04. Hold Back The Darkness
05. Save Us From Ourselves
06. Crash Of The Crown
07. Our Wonderful Lives
08. Common Ground
09. Sound The Alarm
10. Long Live The King
11. Lost At Sea
12. Coming Out The Otherside
13. To Those
14. Another Farewell
15. Stream

Styx - Crash of The Crown

Emellett a Record Store Day alkalmából június 12-én szombaton a zenekar kiadja a ‘The Same Stardust’ EP-t is, kizárólag kék 180 grammos 12 hüvelykes bakeliten, amely az első oldalon két vadonatúj dalt tartalmaz majd – melyek nem szerepelnek az egy héttel később megjelenő nagylemezen sem –, a The Same Stardustot és az Age Of Entropiát, valamint a második oldalon a Styx néhány klasszikus slágerének élő felvételét, melyeket korábban a ‘Styx Fix’ livestreamek során hallhattak a rajongók.

‘The Same Stardust’ dallista:

01. The Same Stardust
02. Age Of Entropia
03. Mr. Roboto (Live In Bossier City, L.A., 2020. 02. 21.)
04. Radio Silence (Live in Solvesborg, Svédország, 2019. 06. 08.)
05. Man In The Wilderness (Live In Grand Rapids, 2018. 08. 08.)
06. Miss America (Live In Bossier City, L.A., 2020. 02. 21.)
07. Renegade (Live in Solvesborg, Svédország, 2019. 06. 08.)

Styx - The Same Stardust

Megosztás