Október 21-én kerül a mozikba Stevie Nicks ’24 Karat Gold’ című koncertfilmje, mely a Fleetwood Mac együttes énekesnőjének 2017-es, 67 állomásos, egytől egyig telt házas turnéján készült Indianapolisban és Pittsburghben.

Stevie Nicks

Az énekesnő páratlan pályát futott be: 6 Top 10 albuma, 8 Grammy-jelölése volt, és ő az első nő, akit kétszer is beválasztottak a Rock & Roll Hírességek Csarnokába: 1998-ban a Fleetwood Mac tagjaként, 2019-ben pedig mint szólistát. Együttesbeli és szólókarrierje során több mint 140 millió lemezt adott el, és több Grammy-díjat is magáénak tudhat. A produkcióból bensőséges történeteket ismerhetünk meg arról, hogyan születtek a legismertebb, örökzöld slágerek – szövegük és dallamuk egyaránt –, amelyek máig a mindennapok részei a zeneszerető közönség nemzedékeinek számára. A filmben az előadó legkedveltebb dalai csendülnek fel: a szólókarrier ékköveitől a Fleetwood Mac tagjaként előadott Rhiannon, Stop Draggin, My Heart Around, Edge of Seventeen, Stand Back, Landslide című számokon át a platinaalbumán megjelent, ritkán hallható szerzeményekig.

 

 

„A ’24 Karat Gold’ turné életem kedvenc turnéja. Nemcsak a dalaimat éneklem, de elmesélhettem születésük történetét is – most először. Imádom a gondolatot, hogy megoszthatom ezt a koncertélményt a közönségemmel, a rajongókkal. 24 Karat Gold’ – tőlem nektek!” – lelkendezett Stevie Nicks a mozikba jutó alkotás kapcsán.

Kymberli Frueh, a filmet forgalmazó Trafalgar Releasing vezető alelnöke így nyilatkozott: „Izgatottak vagyunk, hogy a BMG-vel és Stevie Nicks csapatával dolgozhatunk együtt ezen a sorsdöntő, a világ minden pontjára eljutó mozis eseményen, a rajongótábor nagy örömére. Stevie legendás karrierje immár negyven éve töretlen, amellyel több nemzedéknyi, megszámlálhatatlan rajongót nevelt ki. ’24 Karat Gold’ elnevezésű koncertjén elhangzó dalai közt megtaláljuk a legnagyobb sikert aratott slágereit szólista korából, de szép számmal akad köztük a Fleetwood Machez köthető, mára klasszikussá vált darab is.”

Megosztás