Megérkezett a Scars a ’Smith / Kotzen’ lemezről, amelyről az is kiderült, hogy még Nico McBrain is kisegítette barátait.

Smith Kotzen - Scars3

Különleges együttműködésnek lehetünk szem- és fültanúi, hiszen az Iron Maiden gitárosa és a The Winery Dogs frontembere készített egy közös lemezt. Adrian Smith és Richie Kotzen közös projektje a ’‘Smith / Kotzen’ nevet kapta, az anyag a BMG gondozásában lát napvilágot március 26-án. A két zenész baráti viszonyban van egymással, így nem meglepő, hogy közös munkába kezdtek a pandémia alatt. „Úgy gondolom, hogy Richie-vel nagyon jól kiegészítjük egymást. Ő egy olyan gitárvirtuóz, akinek hatalmas érzéke van a dallamokhoz, az egész nagyon természetes volt” – mondta Smith az összefogásról. Kotzen is hasonlóan lelkesen nyilatkozott: „A klasszikus és bluesalapú rockban találtuk meg a közös hangot, mind a ketten ebből az irányból jövünk. Egy éve dolgozunk együtt és elképesztően boldog vagyok a végeredményt illetően.” A gitárosok azt is elárulták, hogy rajtuk kívül még két vendég is szerepel a lemezen, az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain dobol a Solar Fire-ben, Richie régi turnépartnere, Tal Bergman dobol a You Don’t Know Me-ben, az I Wanna Stayben és a ‘Til Tomorrow-ban, a megmaradt ötben pedig maga Richie Kotzen ragadott dobverőt. A keverést a legendás hangmérnök, Kevin Shirley végezte.

 

 

A kiadvány értékesítéséhez egy saját webshopot nyitott a duó, ahol a CD mellett füstmintás vörös és fekete vinyl lemezen is kapható az újdonság. Olyan webes exkluzív termékek is elérhetőek itt, mint a pólót és dedikált fotót tartalmazó csomag, amelyben benne van a fizikai hanghordozó is. Szóljon most akkor a második kislemez, a Scars, amely már elérhető a népszerű digitális platformokon is.

Smith Kotzen - Scars2

Megosztás